Til hovedinnhold

De nye Nexus-modellene har lekket ut

Det ble ikke Nexus 7, men 5X og 6P.

Den nye Nexus-telefonen har gått sine runder på ryktebørsen allerede. Ryktene vil ha det til at Google planlegger å lansere to Nexus-modeller, muligens fra ulike produsenter.

Nå har det dukket opp to bilder av boksene telefonene angivelig skal leveres i.

Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord, men utover å vise hvordan boksene ser ut, er det i grunn bare navnene på modellene som er interessant informasjon. Hvis den digre bokstaven med flyfotobakgrunn ikke er avslørende nok, vil en liten titt oppe i venstre hjørne på hver boks avsløre at modellene blir hetende henholdsvis Nexus 5X og 6P.

Dette skal altså være embalasjen til de kommende Nexus-modellene. Foto: Android Police | Montasje: Tek.no

Marsmallow og Snapdragon 820

Da ryktene svirret rundt at det ville komme én modell tydet ting på at den vil komme med verstingprosessoren Snapdragon 820, og selvsagt kjøre Android Marsmallow, den siste versjonen av Googles eget operativsystem for telefoner og nettbrett. Om begge Nexus-modellene får denne sterke prosessoren er usikkert.

Ifølge Android Police er dette den Huawei-produserte Nexus 6P. Foto: Android Police

Her kan lese mer om Android Marsmallow og mulighetene det skal gi »

Selv om telefonene og nettbrettene i Nexus-serien er utviklet av Google, blir de produsert av etablerte telefonprodusenter. De forrige modellene ble for eksempel produsert av Motorola og LG. Denne gangen vil ryktene ha det til at kinesiske Huawei skal stå for Nexus 6P, mens sør-koreanske LG skal etter sigende produsere Nexus 5X.

Hvis ryktene stemmer vil 5X komme med skjerm på rundt 5,2 tommer, mens 6P blir noe større med en skjerm på rundt 5,7 tommer. Oppløsningen på den siste skal også være ganske heftig, på 1440 x 2560 piksler. Det ser også ut til at telefonen vil benytte seg av den nye USB Type-C-kontakten som blant annet Apple gikk over til på sin nye MacBook.

Vi forventer at Google offesielt vil lansere mobiltelefonene den 29. september, og da kommer Tek til å delta på den europeiske lanseringen som foregår samtidig i London.

USB Type-C kan du lese mer om her: Kjekt å vite om USB 3.1 og Type C (Tek Ekstra) »

(Kilder: Android Police, via Engadget)

annonse