Nyhet

Nå blir Google Glass bedre

Får et lass av nye funksjoner og bedre maskinvare.

Det er ikke mange timene til Googles store utviklerkonferanse går av stabelen, men likefullt har selskapet allerede gitt oss et lass av ny informasjon om sine Google Glass, som vi fortsatt ikke har sett snurten av i Norge.

Både ny programvare og bedre maskinvare står på listen, og det er snakk om mange nyheter.

Selskapet lanserer nemlig hele 12 nye såkalte Glasswares, eller små apper, for brillen sin. Disse spenner i funksjonalitet fra å få fotballresultater rett på øyet, til å plukke opp musikken som spilles i nærheten av deg slik at du kan spørre brillen din hvem som har laget låta.

94Fifty Basketball-appen analyserer skuddene dine.

Bredt utvalg

Treningsappen Runtastic, som mange allerede kjenner fra smarttelefoner, skal bli din personlige trener som alltid gir deg tilbakemelding, oppmuntring og foreslå aktiviteter.

94Fifty Basketball kan koble seg til en kompatibel basketball og hjelpe deg med å øke presisjonen på skuddene dine ved å analysere ballbanen og muskelspenninger du ikke selv kan se med det blotte øyet.

Med GuidiGo kan du få en egen guide som stiller opp for deg i 27 storbyer og på over 250 attraksjoner, og med en egen The Guardian-app får du aktuelle nyhetsvarsler rett på øyet.

StarChart gir deg informasjon om alle de lysende prikene du har over deg.

Skulle du være i det eksistensielle humøret er det bare å tilte hodet bakover og appen Star Chart gir deg straks informasjon om planeter, stjerner og stjernebilder som skulle befinne seg rett over hodet ditt.

For de av oss som griser fælt på kjøkkenet er det bare å glede seg til Glass kommer til Norge. Med appen «Alllthecooks» kan du nemlig få oppskrifter og fremgangsmåter for mange middager rett på øyet, uten å måtte skitne til nettbrettet eller kokebøker når du utfordrer skjebnen på kjøkkenet.

Last opp live video når det skulle være og diskuter med venner med appen Livestream.

Den siste appen, som kanskje enkelte vil la seg skremme av, lar deg ta opp det du ser på og strømme det rett ut på Internett med en egen nettprat-tjeneste. Her kan du også diskutere det som har fanget oppmerksomheten din med venner.

Flere forbedringer

Fotoramme gjør det lettere å se hva du tar bilde av.

Også de eksisterende appene får små forbedringer. Med Google Now skal det bli enda lettere enn før å finne igjen hvor du parkerte bilen din, og du kan også spore pakker som er på vei til deg.

For å vite hva som kommer med på bildet når du sier «Take a picture», vil du nå også få opp en ramme som innlemmer området som vil bli foreviget når du blunker.

Som nevnt er det ikke bare programvarenyheter fra Google i denne omgang. Google-brillen vil nemlig få oppgradert minnet, fra én gigabyte i dag til to gigabyte. Det komemr helt sikkert godt med når Glass-brukerne skal slippes løs på alle de nye appene de nå kan leke seg med. Både den gamle og nye versjonen av brillen skal også ha fått 20 prosent bedre batteritid enn den nåværende typen, og resultatene fra talesøkene dine hevder Google vil kommer opptil 10 prosent raskere enn tidligere – takket være optimalisert programvare.

Google inntar snart scenen på I/O-konferransen sin:
Dette tror vi selskapet har i ermet for kvelden »

(Kilder: Anandtech, Google)

Les også
Kinobransjen bannlyser Google Glass
Les også
Dette tror vi Google lanserer i morgen
Les også
– Google vil putte annonser på alle slags ting
Les også
Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv
Les også
Google vil gi deg supersyn
annonse