Nyhet

Ser du hva den tegner?

Disney har laget en helt spesiell robot.

For barn er sand en fantastisk ting, og de aller fleste har nok en del barndomsminner relatert til strender eller sandkasser. Det betyr imidlertid ikke at sand er begrenset til kun å være underholdende for barn, og det har Disney nettopp bevist.

Ifølge Gizmodo har nemlig filmgiganten laget en liten robot som kan skape enorme og – ikke minst – imponerende mønstre i sand.

Ballonghjul etterlater ingen spor

Roboten har fått navnet BeachBot, og er laget i samarbeid med det sveitsiske universitetet ETH Zürich. Den lille dingsen kjører rundt på sanden omtrent som en automatisk støvsuger, og kan ved hjelp av små raker på bakenden tegne mønstre i forskjellig tykkelse i sand eller annet løsmateriale. Små ballonghjul gjør dessuten at selve roboten ikke lager noen spor selv.

BeacBot er liten og nusselig. Foto: ETH Zürich/Disney

BeachBot kan enten styres manuelt med en kontroller eller forhåndsprogrammeres til å kjøre i et spesielt mønster. Sistnevnte krever et posisjoneringssystem rundt, som hjelper roboten med å vite hvor den skal svinge og hvor stor figuren skal være. Dette settes opp ved hjelp av et sett hvite pinner rundt figuren.

Hvor nyttig dette er kan nok diskuteres, men at det er underholdende er det ingen tvil om. Det kan du forresten få se selv i videoen under:

Roboter driver med mye rart:
Denne roboten skal haike på tvers av Canada »

(Kilde: Gizmodo)

annonse