Til hovedinnhold

Nå får Windows Phone-eiere enda flere nettsky-muligheter

Dropbox lanseres endelig til Windows Phone-plattformen.

I november i fjor kunne vi melde at Microsoft inngikk et såkalt «taktisk» samarbeid med den populære nettskytjenesten Dropbox som innebar å knytte kontorprogrammene i Office-pakken og Dropbox-tjenestene nærmere sammen for å gi brukerne flere nettsky-alternativer utover OneDrive.

Dette samarbeidet skulle først realiseres i de ulike Office-applikasjonene til mobile enheter, og innebar blant annet å gi tilgang til Dropbox direkte fra Office og muligheten til å redigere Office-filer direkte fra Dropbox samtidig som man kan synkronisere filene til alle plattformer.

Dropbox på Windows Phone. Foto: Dropbox

Endelig på Windows Phone

Det var imidlertid kun iOS og Android som ble tilgodesett med dette nye samarbeidet, og Windows Phone-brukerne måtte derfor pent vente på tur. Nå er ventetiden imidlertid over, for på den offisielle Dropbox-bloggen meldes det nå at Dropbox-appen omsider har ankommet Windows Phone-plattformen.

Applikasjonen byr på flere av kjernefunksjonene til Dropbox-tjenesten. Disse inkluderer blant annet mulighetene til å bruke Windows Phone-telefonen- eller nettbrettet til å ta automatiske sikkerhetskopier av bilder via kameraopplastningsfunksjonen.

Skreddersydd for plattformen

I tillegg kan du bruke Dropbox-appen til å merke filer som favoritter for enkel tilgang, noe som også gjør at filene lastes ned på enheten slik at de kan åpnes selv om du ikke har nettilgang. Applikasjonen gir deg også tilgang til både din personlige og profesjonelle Dropbox-konto på samme tid.

Drobox melder for øvrig at de også har skreddersydd applikasjonens grensesnitt til Windows Phone-plattformen. Det innebærer blant annet muligheten til å «spikre» en hvilken som helst Dropbox-mappe til startskjermen, for enklest og raskest mulig tilgang til filene dine.

Dropbox-applikasjonen er gratis tilgjengelig i Windows Phone-butikken nå.

Windows 10 inntar snart Windows Phone-plattformen: Her er de nye detaljene om det nye operativsystemet »

(Via The Next Web)

annonse