Tek.no

Nyhet

Denne telefonen har fire dagers batteritid

Møt smarttelefonenes kamel, Elephone P5000.

Elephone
18 Des 2014 05:30

Batteritiden på nyere telefoner begynner så smått å ta seg opp igjen. Rett etter overgangen til de store berøringsskjermene hadde man flaks om telefonen varte hele veien fra morgen til kveld på én lading. I det siste har det blitt vanligere med telefoner som holder inntil to dager med normal til høy bruk. Det er likevel magert i forhold til det som nå loves av det kinesiske selskapet Elephone.

Slik ser nye Elephone P5000 ut. Til tross for at batteriet er nesten dobbelt så stort om i de fleste av konkurrentene, er telefonen bare 9,3 millimeter tykk.Foto: Elephone

De lover nemlig en batteritid på fire hele dager i sin Elpehone P5000. Batteriet er på hele 5350 mAh, en størrelse som kun Philips kan matche med sin Xenium W6610. Denne har 5300 mAh batteristørrelse, men i praksis er nok de to batteriene forholdsvis like, ettersom kapasiteten på de faktiske batteriene gjerne varierer litt. Telefonen fra Philips ser imidlertid ut til å være for det indiske markedet, og dessuten har den svært forsiktige spesifikasjoner sammenliknet med Elephone P5000.

Kraftpakke

Den kinesiske telefonen stiller nemlig med en forholdsvis sterk åttekjernet systembrikke fra MediaTek, fem tommer stor full-HD-skjerm og det meste av teknologi. Den viktigste mangelen vi ser er at den ikke er utstyrt med 4G-støtte.

Telefonen er også utstyrt med rask ladeteknologi som skal sørge for at det digre batteriet lades til 70 prosent på en halvtime. Det opplyses ikke hvem som leverer denne ladeteknologien, eller om den er kompatibel med Qualcomms Quick Charge 2.0-løsning som vi begynner å bli kjent med i nyere toppmodeller her på berget.

En skulle kanskje tro alle disse godsakene gjorde telefonen eksepsjonelt stor. Den er også noe tykkere enn de aller slankeste toppmodellene på markedet, men rett over 9 millimeter gjør den fortsatt ikke til noen murstein.

Slik ser Elephone for seg en dag med bruk av P5000.Foto: Elephone

Touch ID her?

Som seg hør og bør for en liten kinesisk mobilprodusent har Elephone stjålet bittelitt. Telefonen er nemlig utstyrt med det de kaller Advanced Touch ID. Hva som er mer avansert med denne fingeravtrykksleseren enn med Apples løsning, som bærer nesten samme navn, er uvisst.

Prisen på telefonen er oppgitt til 240 dollar, eller rett over 1400 kroner 1800 kroner inkludert kronestup men før norske avgifter og fortolling har satt inn. Telefonen kan bestilles direkte fra Elephones nettbutikk, som også sender til Europa og Norge.

Elephone er ikke den eneste kinesiske produsenten som satser på salg til Europa for tiden. OnePlus selger også sin rimelige toppmodell inn mot det europeiske markedet. Les testen av OnePlue One her.

(Kilde: Elephone via phonearena.com)

Les også
Dette batteriet kan lades superraskt
Les også
Windows Phone knuser Android på batterilevetid
Les også
Norsk mobiltelefon for ekstreme forhold lansert
annonse

Les også