Til hovedinnhold

Nå kan du få opptil 120 000 kroner av Microsoft

Internet Explorers arvtager Spartan skal ut i den store ildprøven.

I januar i år fortalte Microsoft at de i sin kommende versjon av Windows skulle fjerne Internet Explorer. Den nye arvtageren går enn så lenge under navnet prosjekt Spartan.

Nå viser det seg at Microsoft neppe vil lansere denne programvaren uten at den er grundig testet. I tiden frem mot den 22. juni utlover de nemlig en klekkelig belønning til de som klarer å finne alvorlige sikkerhetshull i den nye nettleseren.

Du kan bli 120 000 kroner rikere

Skal vi tro forsnakkelsen til AMDs toppsjef Lisa Su blir Microsoft nye Windows 10 å finne i butikkhyllene i juli. I forkant av denne lanseringen ønsker nå tydeligvis Microsoft å gi Spartan ildprøven hva gjelder sikkerhetsfeil og mangler.

I tiden mellom 22. april og 22. juni utlover de nå nemlig en klekkelig betaling dersom du skulle finne alvorlig brister i den nye nettleseren. Hvor mye du får betalt avhenger helt av alvorligheten av feilen du finner, hvor de enkleste hullene belønnes med 500 dollar, tilsvarende omlag 4 000 norske kroner.

Skulle du imidlertid finne et sikkerhetshull av den alvorlige sorten er belønningen satt til hele 15 000 dollar, eller omlag 120 000 norske kroner.

Her kan du lese mer om de ulike belønningene.

Skal gi Microsoft en ny vår

Det er ingen hemmelighet at Microsoft nåværende nettleser, Internet Explorer, er både hatet og elsket. Antallet som dog begynner å bli lei den aldrende nettleseren er voksende, og IE er for lengst passert som verdens mest brukte nettleser.

Med nye Spartan starter selskapet på mange måter med blanke ark, og skal etter hva vi erfarer bli langt mer skreddersydd på tvers av plattformer. Blant annet skal en Cortana-integrasjon som lar deg bruke penn til å ta notater på en nettside og sende disse videre til venner.

Vi har allerede fått en forsmak på Windows 10:
Slik ble vårt første møte »

(Kilde: Microsoft)

Les også
Nå kan du prøve Microsofts nyeste nettleser
Les også
Microsoft bekrefter utvidelser i kommende Windows 10-nettleser
Les også
I kveld får vi vite mye mer om Windows 10
Les også
Windows 10-nettleseren får funksjoner ingen andre nettlesere har
Les også
– Windows 10 får helt ny nettleser
annonse