Tek.no

Nyhet

Se hvilke mobiler nordmenn er mest fornøyd med

Resultatene av EPSI-undersøkelsen er klar.

Shutterstock
19 Des 2014 09:47

Det er Apples iPhone nordmenn er mest fornøyd med, viser en stor undersøkelse gjennomført av EPSI Norge, et selskap som jobber med uavhengige undersøkelser av kundetilfredshet.

EPSI har intervjuet drøyt 1 400 privatpersoner i Norge, og spurt dem om hvor fornøyde de er med ulike mobilmerker. Undersøkelsen er blitt gjennomført årlig siden 2008.

– Brukeropplevelsen til iPhone-kundene har ligget stabilt høyt over de siste målingene, sier Fredrik Høst i EPSI Norge i en pressemelding.

Mindre tilfredse med både Apple og Samsung

Men selv om Apple gjør det aller best, med en score på 81 av 100 mulige, så er brukerne vesentlig mindre tilfreds enn på samme tid i fjor – da Apple fikk 85,3 poeng. Apple har falt jevnt og trutt på målingene hvert år siden 2009, da de hadde en score på hele 88,9 poeng.

Også Samsung faller på årets undersøkelse. I 2013 gjorde Samsung et kraftig hopp oppover på listene, og endte på 80,3 poeng – rett bak iPhone. Men i 2014 har Samsung falt helt ned til 75,9 poeng – det dårligste resultatet siden 2011.

– HTC kan derimot vise til en solid fremgang, noe som også er tilfellet for gruppen med øvrige fabrikanter som inneholder merker som LG, Huawei, Doro med flere, sier Høst.

Men med en score på 73,9 poeng er likevel HTC på siste plass, selv om selskapet har hatt en solid oppgang fra bunnoteringen på 66,5 poeng i 2013.

Nokia gir mest for pengene

EPSI har også bedt brukerne vurdere kvaliteten på sine telefoner opp mot hva de betalte for den.

Det er de som har Nokia-telefon som opplever at de får mest for pengene, med en score på 78,8 poeng. Sony og Samsung kommer på andre og tredje plass, med poengsummer på henholdsvis 75,8 og 74,1 poeng. Og selv om Apple-eierne er aldri så fornøyde med brukeropplevelsen, er det disse som mener de får minst for pengene – med en score på bare 67,3 poeng.

Likevel: Apple-kundene er de mest lojale, og det er Apple-eierne som i størst grad sier at de vil kjøpe en telefon av samme merke neste gang. Sony er imidlertid på full fart oppover. Fra å i 2012 være et merke forholdsvis få ønsket å kjøpe igjen, er det omtrent like mange som nå ønsker å kjøpe en Sony-mobil på nytt, som det er Samsung-eiere som vil kjøpe en Samsung-mobil igjen.

Her kan du laste ned hele undersøkelsen som PDF.

Epsi har også undersøkt hvilke mobil- og bredbåndsleverandører folk er mest fornøyd med. Her kan du lese mer om den undersøkelsen »

Les også
Fikk du med deg det viktigste fra «mobilåret» 2014?
Les også
Årets beste – og verste – leverandører
Les også
Nordmenn elsker å strømme musikk
Les også
– Apple-kunder er de mest fornøyde
annonse