Tek.no

Nyhet

Her setter han en helt unik verdensrekord

Fløy 275 meter på et ekte «hoverboard».

Skjermdump fra YouTube/Guiness World Records/Teknofil.no/montasje
26 Mai 2015 09:17

Helt siden Marty McFly fløy sine første meter på et svevebrett («hoverboard») i filmen «Tilbake til Fremtiden 2», har mennesket drømt om å sveve bekymringsløst omkring på slike farkomster. Nå er vi noen steg nærmere drømmen, melder Pocket-lint.

For kun et par dager siden fikk vi nemlig verdens første verdensrekord i svevebrettflyvning over lengre avstand.

Selvbygd og selvfløyet

Marty McFlys svebrett var lite og rosa. Og hadde ingen propeller, naturligvis. Men han har til felles med Duru at han måtte fly over vann. Foto: Skjermdump fra YouTube/MOVIECLIPS

Svevebrettet ble fløyet av kanadieren Catalin Alexandru Duru, og rekorden ble godkjent av Guiness World Records.

Fremkomstmiddelet har han bygget selv. Den består av en elektrisk motor, en plate og fire propeller på hver side. Selve flyveturen ble foretatt over en innsjø i Quebec, ifølge Duru på grunn av «...svevebrettets evne til å fly farlig høyt...».

For å få rekorden, krevde Guiness en flyvetur på minst 50 meter, noe kanadieren presterte med glans. Han greide sågar å fly hele 275,9 meter, før han landet med et plask i vannet.

Det fantes for øvrig ingen slik rekord før, så denne blir ny i rekordboka. Sannsynligvis vil Duru selv kunne slå den mange ganger, for dette svevebrettet er kun en prototyp. Ta en titt på videoen under, så kan du selv bedømme om du tror dette kan være et fremkomstmiddel for fremtiden:

Dette svevebrettet kan du bygge selv:
Fire løvblåsere, litt gummi og et par planker er alt du trenger »

(Kilde: Pocket-lint)

annonse

Les også