Til hovedinnhold

Her er Londons futuristiske undergrunnstog

De nye togene kommer med fremtidsdesign og kan kjøre seg selv.

Transport for London

For en tid tilbake kunne vi melde om Russlands høyteknologiske trikk «Russia One», som ble beskrevet som en «iPhone på skinner». Nå melder transportselskapet Transport for London at den britiske hovedstaden også tar et langt steg inn i fremtiden.

London skal nemlig oppgradere togene på sine berømte undergrunnsbaner med ganske så iøyenfallende modeller, som i tillegg vil bli selvkjørende i fremtiden.

Blir selvkjørende

De nye togene skal tas i bruk på de fire linjene Central London, Bakerloo, Waterloo & City og Picadilly. Byen har bestemt seg å for å ta i bruk ett enkelt design for alle linjene, blant annet for å fremskynde leveringstiden og effektivisere vedlikeholdsarbeidet.

Foto: Transport for London

Som man kan se av bildene får de nye vognene et stilfullt og futuristisk design, men togene har betydelig mer enn å by på enn dette.

En av de største nyhetene er at undergrunnstogene er bygget for å bli styrt automatisk, altså at de blir førerløse. Dette er imidlertid noe som skal skje et stykke inn i fremtiden, og vognene kommer til å bli bemannet i starten.

Klimaanlegg og mer plass

Ifølge Transport for London vil selskapet først innføre helautomatisk styring etter en omfattende dialog med både kunder, aksjonærer og fagforeninger, for å forsikre seg om at dette er hensiktsmessig.

I tillegg til dette vil de nye vognene også bli utstyrt med toppmoderne klimaanlegg, og en annen stor endring er at det skal bli mulig å spasere uhindret mellom vognene, noe som skal frigjøre mye ekstra plass.

Mye av formålet med de nye togene er nemlig å øke kapasiteten for å møte befolkningsøkningen som London står overfor. Storbyens innbyggerstall er ventet å øke fra dagens 8,4 millioner til rundt 10 millioner innen år 2030. Flere bilder av vognene kan du se hos Transport for London, og se også video under.

Trailere har også blitt ganske futuristiske: Daimler har nå demonstrert sin nye, selvkjørende trailer «Future Truck» »

(Via The Verge)

Mer om
annonse