Nyhet

– Samsung-telefonene har mistet appell

Samsungs egne analytikere mister troen, samtidig går forhåndssalget av Galaxy Note 4 strykende.

Samsung er verdens største mobilprodusent med klar margin, men selskapet har opplevd litt motvind i år, og måttet skru ned kvartalsforventningene ganske drastisk. Denne gangen er det analytikere som går ut og ber markedet nedjustere forventningene, og det er ikke hvilke som helst analytikere.

Sterkt salg for konkurrentene

Det Bloomberg som melder at Samsung Securities Co. nå kommer med nye anslag for Samsungs inntjening i tredje kvartal. Tidligere ble det forventet en inntjening på 5,7 billioner koreanske won, men dette skrus nå ned til 4,7 billioner, eller rundt 28 milliarder norske kroner.

– Samsungs smarttelefoner har mistet appell, noe vi ser igjen i sterkt salg for kinesiske telefoner med høy ytelse, og Apples forhåndssalg av iPhone 6, forklarer Samsungs eget investeringsselskap.

Også et annet investeringsselskap, det også med et kjent navn, kommer med et relativt lavt anslag for inntjeningen. Hyundai Securities Co. mener inntjeningen vil lande rundt 4,2 billioner won, og begrunner tallet med at Samsung bruker store mengder penger på reklame, for å holde på markedsandelen.

Analytikere flest med høyere anslag

Analytikerne nedjusterer forventningene, samtidig er Samsungs Galaxy Note 4 utsolgt på det sør-koreanske forhåndssalget.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Analytikere flest ligger imidlertid en del høyere i sine anslag. Bloomberg har samlet sammen tall fra en rekke analytikere, og forventningene ligger rundt 6,5 billioner won, eller i underkant av 40 milliarder kroner.

I disse dager har forsalget av Samsungs nyeste smarttelefon, Galaxy Note 4, allerede kommet godt i gang i noen markeder, og i hjemlandet, Sør-Korea, skal operatørene allerede ha solgt ut det tildelte antallet telefoner.

Akkurat hvor mange telefoner som ble tildelt til dette forsalget er ikke kjent. Forsalget skulle imidlertid vart frem til og med morgendagen, med vanlig salgsstart nå på fredag.

Les også: En fjerdedel av Samsung-inntektene tørket vekk

(Kilder: bloomberg.com, pocketnow.com)

Les også
Microsoft saksøker Samsung
Les også
Galaxy S5 selger dårligere enn S4
Les også
En fjerdedel av Samsung-inntektene tørket vekk
annonse