IE6-kampanjen ruller videre

De siste dagene har flere store nettaktører i Norge (bl.a. VG.no, Finn.no, Start.no) lagt ut en melding til besøkende som bruker Internet Exporer 6. Der får brukeren beskjed om at vedkommende bør oppgradere til en nyere versjon av Internet Explorer, eller bytte til en annen nettleser. Tek.no-nettverket slutter seg nå til denne kampanjen.

Slik vil IE6-brukere bli mottatt hos oss.

Flere grunner til å oppdatere

Det er flere grunner til at du bør oppgradere fra IE6, og her er noen av dem:

Det er rett og slett for ressurskrevende å opprettholde støtten for IE6. Vi ønsker heller å bruke tiden på å utvikle bedre tjenester for deg som bruker.

Oppdatér!

Du kan finne Internet Explorer 7 på Microsofts nettsider.

Alternativene

Det finnes utallige alternative nettlesere på markedet, men de mest brukte og hyppigst oppdaterte er:

  • Mozilla Firefox Mozilla Firefox er en gratis nettleser basert på åpen kildekode. Den kan brukes på mange forskjellige operativsystemer og har støtte for utvidelser.
  • Opera Er en norsk-utviklet nettleser med tjenester integrert i nettleseren, som f.eks. Bittorrent-klient, IRC-klient og RSS-leser. Er støtttet på de fleste operativsystemer.
  • Google Chrome Chrome er utviklet av søkemotor-giganten Google, og versjon 1 ble nylig lansert. Dette er en nettleser som er utviklet for å være kjapp og for å ha god støtte for webstandarder. Rendringsmotoren er basert på nettleser-rammeverket Webkit.
  • Safari En kjent nettleser for dere som bruker Mac OSX, men ble for ikke så lenge siden sluppet for Windows-plattformen. Denne nettleseren er også basert på nettleser-rammeverket Webkit.
  • Lynx Lynx er en funksjonsrik World Wide Web (WWW) klient for brukere som kjører kommandolinjebasert, tegnbaserte celle-skjermenheter (f.eks. vt100-terminaler, vt100-emulatorer som kjører på Windows 95/NT eller Macintosh). Den kan vise HTML dokumenter på det lokale filsystemet eller via eksterne systemer som Gopher, HTTP, FTP osv.
Les også
Ønsker å fortsette med IE6
Les også
Vil nettleservalget utrydde IE6?
Les også
Chrome blir stadig mer populær
Les også
Google faser ut IE6
Les også
Eldre IE-versjoner angripes
Les også
IE taper terreng
Les også
Google bidrar til IE
Les også
Microsoft nekter å droppe IE6
Les også
IE8 til produksjon i mars?
Les også
Mozilla vil ha dine surfevaner
Les også
Nettbasert lagring via Utforsker
Les også
Microsoft får nettleser-Office
Les også
Verdens raskeste nettleser?
Les også
45 prosent bruker en utdatert nettleser
annonse