Nyhet

Her er den første Intel-mobilen

Nå kan de snart ta opp kampen med ARM.

Nå har Intel planer om å komme seg inn på mobilmarkedet, og ta opp kampen med ARM. Nå har de vist frem sin første prototype med Intel-chipset og Android installert.

Atom-prosessor

Prototypen har en Atom-prosessor, kalt Medfield, og kjører Android 2.3. Prosessoren skal være produsert med 32 nm produksjonsteknikk, og er angivelig svært kjappe, ifølge nettstedet Technology Review.

Medfield-chippen skal være optimalisert for å kjøpe Android-apps og rask websurfing, og vil kunne bli en potensiell konkurrent til ARM, som dominerer mobilmarkedet i dag.

Annerledes visjon enn ARM

Akkurat hvordan prosessoren fungerer ikke helt sikkert, men de skal angivelig ha valgt en annen fremgangsmetode enn det ARM har. Fremfor å dele oppgaver på flere kretser, skal Medfield heller samle alle funksjoner på én enkel krets.

Prototypen Intel har vist frem er kun ment som et eksempel på hva som kan lages, og selskapet sier mobilprodusenter kan velge å kopiere så mye eller så lite av designet de vil.

Et nettbrett med Medfield skal angivelig også være produsert, men her har det ikke dukket opp noen bilder enda.

Kommer første halvedel 2012

Intel-toppen Stephen Smith kunne fortelle at de ser for seg at de første Android-produktene med Medfield ville dukke opp i løpet av de neste seks månedene. I tillegg hintet han om at de kanskje ville vise frem de første produktene på CES-messen tidlig neste år, samt snakke mer om framtiden de ser for seg i mobilbransjen.

Kanskje det var dette Google-sjefen Eric Schmidt snakket om, da han annonserte at Google ville lansere et grensesprengende nettbrett før sommeren?

(Kilder: Digital Trends, Phone Arena)

Les også
Motorola skal lage Intel-mobiler
Les også
LG først med Intel-mobil
Les også
Snart får flere Samsung-mobiler ICS
Les også
Android fortsetter å vokse
Les også
– Vi lanserer et banebrytende nettbrett før sommeren
annonse