Til hovedinnhold

Telenor vil parkere konkurrentene

Amundsen er dekningsdirektør i Telenor, og ikke så rent lite stolt over Telenors dekning på landsbasis.

I dag dekker Telenors mobilnett 87,3 prosent av landet. Amundsen hevder Telenor nå har dekning på alle tettsteder med 200 innbyggere eller mer, og hevder 99,9 prosent av alle nordmenn har GSM-dekning der de bor.

- Dekningstallet for GSM er nok nærmere 99,98, men jeg pleier å stryke den siste desimalen for å få de millionene jeg trenger for å bygge ut resten, fleiper Amundsen.

Etter Netcom

Men 3G-dekningen er ligger et stykke bak. Bare 22,4 prosent av Norges areal har 3G-dekning fra Telenor. Det holder likevel til at nesten ni av ti kan bruke mobilt bredbånd fra Telenor der de bor.

I dag må Telenor se seg slått av Netcom på utrulling av neste generasjons mobilnett, det som gjerne kalles 4G-nettet.

Netcom har idag bygget ut 4G i Oslo, og kunne sist uke fortelle at de også har åpnet 4G i Telenors egen storstue, Telenor Arena. Ett år etter at 4G åpnet i Oslo har brukerne i snitt lastet ned 15 GB i måneden, og hatt en snitthastighet i det mobile bredbåndet på 22 Mbit/s.

Skal være størst

Men det skremmer ikke Telenor.

– Vi kommer ikke diltende etter Netcom. Vi bygger ut over hele landet. Vi skal bygge i 900-båndet, og vi skal pepre Norge med basestasjoner, sa Amundsen.

Han viste samtidig til at den nye teknologien også har sine begrensninger. Både avstand til sender og antall samtidige brukere har betydning for hvor raskt mobilt bredbånd du kan få. For å løse disse utfordringene vil Telenor pøse på med sendere. I dag har Telenor hele 25 basestasjoner bare i Hemsedal, forklarer Amundsen. Han er opptatt av to ting - dekning og kapasitet.

Når vi trår til med 4G vil konkurrentene stå tilbake som lokaltog, parkert på en nedlagt bane i Lommedalen, sier Amundsen.

Mer om
annonse