Samsung blir stoppet igjen

Apple nærmer seg permanent blokkering av Galaxy Tab 10.1 i Australia.

Patentkampen mellom de to gigantene fortsetter. Apple fikk nylig medhold i retten i Australia om at Samsungs Galaxy Tab 10.1 ikke kommer i butikkhyllene før en endelig avgjørelse er avgjort.

Nektet forlik

Fram til nå har salgsstoppet av Galaxy Tab 10,1 i Australia vært midlertidig, og Samsung har vært nødt til å vente på en avgjørelse fra en dommer før salget eventuelt kunne starte igjen. Før denne avgjørelsen ble tatt prøvde Samsung å diskutere seg fram til et forlik med Apple, ved å si at de kunne endre på nettbrettet sitt, slik at de kunne fortsette å selge det i Australia.

Dette svarte Apple blankt nei til, og saken fikk fortsette sin normale rettsgang. Det førte altså til at Apple fikk foreløpig medhold, og Galaxy Tab 10.1 vil fortsette å glimre med sitt fravær.

ikke bare Australia

Også i Tyskland har Apple klart å oppnå en lignende status, og også der er Galaxy Tab 10.1 forbudt i butikkhyllene.

I Nederland har Apple greid å stoppe salget av enkelte Galaxy-telefoner, og lignende søksmål blir fortsatt behandlet i både Sør-Korea og Storbritannia.

Samsung vil ha hevn

Samsung har prøvd å slå tilbake med samme mynt, og har sverget at de vil gjøre alt i sin makt for å stoppe Apples iPhone 4S fra å komme i butikkene. Som om dette ikke var nok vil de sette en stopper for alle Apple-produkter med 3G- og UMTS-teknologi, da de mener det bryter mot patentene deres.

Foreløpig har det imidlertid ikke så mye gått riktig vei for Samsung, og Apple ser ut til å komme seirende ut i de fleste tilfeller.

(Kilde: Cnet, ZDnet Australia)

Les også
Samsung vil skrelle Apple i retten
Les også
Samsung vil stoppe både iPhone og iPad
Les også
Apple stopper salg av Galaxy Tab 10.1 i Europa
Les også
Apple er verdens største smartmobilprodusent
annonse