Tek.no

Nyhet

PS3-hacker fikk jobb hos Facebook

Den perfekte jobbsøknad?

28 Juni 2011 16:00

Det å hacke og finne rotnøkler er noe de store selskapene vanligvis slår ned på, men det viser seg titt og stadig at dette også kan være en glimrende jobbsøknad. En 14 år gammel ire fikk for eksempel jobbtilbud hos Microsoft etter et phishingforsøk på Xbox Live, og nå har også den berømte PS3-hackeren George "GeoHot" Hotz fått seg en jobb.

Den 21 år gamle amerikaneren er kjent for å ha låst opp den første utgaven av iPhone, og for å ha oppdaget rotnøkkelen til PlayStation 3 – samt rettssaken med Sony i ettertid, hvor partene til slutt kom til enighet.

Bekreftelse på Facebook

Nå viser det seg at den unge hackeren har fått seg en ansettelse hos selveste Facebook – den største nettsiden for sosiale medier i verden.

Andre hackere som visstnok skal ha vært i kontakt med Hotz etter rettssaken mot Sony, forteller at han har takket nei til nye utfordringer og muligheter innen hacking fordi han ikke ønsket mer oppmerksomhet.

Ifølge kilder som har tilgang til Hotz' Facebook-profil, bekrefter meldinger der at Hotz begynte å jobbe for Facebook i mai, noe som ble offentliggjort 17. juni.

Kommende iPad-app

Hotz skal angivelig jobbe innenfor mobilavdelingen hos Facebook, og muligens med den kommende iPad-appen for Facebook. Dette høres fornuftig ut i og med at Hotz har vist seg mer enn kapabel nok til å håndtere Apples maskinvare.

Dette betyr antakelig at Hotz' hackerkarriere er over, ettersom han nå mest sannsynlig har en god jobb med god inntekt, noe som kan ta tid og ressurser bort fra andre mer lyssky hobbyer.

(Kilder: Gizmodo, Übergizmo)

Les også
Knekk nettleseren og vinn 350 000 kr
Les også
Nytt datainnbrudd hos PlayStation Network
Les også
Tre millioner Dirt 3-nøkler stjålet
Les også
Nettsvindler får 12 års fengsel
Les også
– Derfor blir Google+ en suksess
Les også
"Nye Wikileaks" blir enda skumlere for myndighetene
Les også
800 000 brukernavn og passord på avveie
Les også
Sony-hackeren kan være tatt
Les også
LulzSec og Anonymous erklærer krig
Les også
– USA bruker hackere i krig
annonse

Les også