Tek.no

Nyhet

Nytt rekordår for harddisk-industrien

Selv om SSD-er populære, har harddisker aldri solgt like godt som nå.

Niklas Plikk, Hardware.no/istock
1 Okt 2012 20:26

Selv med høye priser, et fallende PC-marked og et fremmadstormende SSD-marked, varsles det nå at 2012 vil bli et rekordår for harddiskprodusentene. Ifølge de siste prognosene vil det bli solgt 524 millioner harddisker før året er omme, noe som vil gjøre 2012 til det beste harddiskåret noensinne.

Mye å stri med

Det har vært et tøft år for harddiskprodusentene, det er det ingen tvil om. Da flomkatastrofen rammet Thailand i slutten av fjoråret gikk harddiskproduksjonen kraftig ned, og prisene gikk i taket. I mange tilfeller ble harddisker dobbelt så dyre som tidligere, og SSD-er ble et stadig mer populært alternativ.

Markedsanalytikerne ved IHS iSuppli kan imidlertid konstatere at harddiskprodusentene kan puste lettet ut, og at prognosen fremover er god. I løpet av året er de forventet å ha sendt ut 524 millioner enheter, noe som er en økning på 4,3 prosent fra fjoråret. Hovedgrunnene i år skal være et stadig økende behov for lagring på bedriftsnivå, samt lanseringen av Windows 8.

Denne veksten for harddiskindustrien er forventet å vare i flere år fremover, og flate ut i 2016.

Fortsatt dyre harddisker

Men selv om dette er gode nyheter for harddiskprodusentene, er det ikke nødvendigvis gode nyheter for oss. Fordi selv om de har solgt flere enheter i år enn i fjor, vil ikke prisene synke før i 2014, tror iSuppli. Det skal være flere grunner for dette, blant annet at produsentene ble nødt til å flytte flere av produksjonen sin etter Thailand-krisen. Dette kostet dem mye penger, som igjen går utover utsalgsprisen for harddisker.

Dermed virker det som vi kan fortsette å se høye harddiskpriser i den kommende tiden fremover, mens SSD-prisene tilsynelatende fortsetter å synke til rekordlave nivåer.

Les også: SSD-prisene er halvert

(Kilde: Sweclockers, Tech Spot)

Les også
Skylagringstjenester kan få kopieringsavgift
Les også
Lagrer data evig – i glass
Les også
– Hybriddisker er fremtiden
annonse

Les også