Nyhet

Gammel Android-versjon fortsatt størst

Det viser nye tall fra Google.

Android er verdens mest brukte mobiloperativsystem, og Google vet mye om sine brukere. Blant annet kan Google utviklingsavdeling hente ut hvor stor prosentandel som kjører de ulikeversjonene av operativsystemet deres. Og det gjør de hver måned på Android.com.

Juni-tallene viser at gamle Gingerbread (Android 2.3) fortsatt er størst med 36,5 prosent av brukerne, men at nye Jelly Bean (Android 4.1 og 4.2) nærmer seg. Sistnevnte har 33 prosent. Forrige Android-versjon, Ice Cream Sandwich (Android 4.0) brukes av 25,6 prosent av brukerne.

Tallene viser antall unike Android-enheter som har besøkt applikasjonsbutikken Google Play Store de siste to ukene. Tidligere målinger har vært for antall enheter som hadde koblet til en Google-tjeneste på Android-plattformen, og Google mener at den nye målingen gir et mer korrekt bilde.

Foto: Android.com

Flest "normale" skjermstørrelser

Foto: Android.com

Google deler også inn forskjellige skjermstørrelser i Small, Normal, Large eller Xlarge. Det sies at trenden nå er at vi vil ha store skjermer, men det stemmer ikke overens med denne målingen. Ifølge Google har nemlig 79,9 prosent av Android-brukerne en "normal" skjermstørrelse på sin telefon. Imidlertid er det ikke definert hvilke skjermstørrelser som tas med i denne kategorien.

Informasjon om hvor mange som bruker de ulike Android-versjonene, samt ulike skjermstørrelser og skjermtyper, er verdifult for de som utvikler Android-applikasjoner.

Les også: Slik lykkes du med din app-idé

(Kilder: Android.com)

Les også
Nå er Jelly Bean endelig størst
annonse