Tek.no

Nyhet

Mobil-chatting blir enklere

Vegard Haugen
6 Okt 2008 16:00

I løpet av neste år skal du nemlig kunne chatte på mobilen uavhengig av typen chatteprogram, og hvilken mobil du bruker, takket være en ny global standard for såkalt ”instant messaging”. Det innebærer for eksempel at du kan bruke MSN Messenger på mobilen din, og prate med en venn på andre siden av kloden som sitter på PC-en sin med Google Talk eller Yahoo Messenger, ifølge Idg.se.

Den nye teknologien som tas i bruk, kalles ”rich communication suite initiative” – RCS – og skal etter planen være i drift sommeren 2009.

Grunn til å kjøpe ny mobil?

Innen fem år vil bortimot en fjerdedel av verdens mobilbrukere ha tilgang på en terminal med RCS. Det tror i alle fall Vladimir Durovic, direktør med ansvar for ims-industrirelasjoner hos svenske Ericsson.

- RCS er en av de sterkeste grunnene for mobilabonnenter å bytte til en ny telefon de nærmeste årene, sier Durovic til Idg.se.

- Vi anslår at de fleste mobilabonnentene i industrilandene har en RCS-utstyrt mobiltelefon innen fem år. Flesteparten kommer til å ha mobile terminaler – for eksempel 3G, HSPA og LTE. En stor andel kommer til å være PC-baserte terminaler i faste og mobile bredbåndsnett, sier han videre.

- Like stort som SMS

RCS fungerer slik at hvis du taster inn mobilnummeret til en venn i adresseboka på mobilen, vil operatøren din kunne sende en forespørsel til din venns operatør, som igjen ber om bekreftelse på at dere er venner. Deretter er det bare å chatte i vei, med ditt foretrukne Instant Messenger-program. Talsmann for Teliasonera, Claes Nycander, antyder at RCS vil bli populært blant mobilbrukere.

- Teliasonera tror at RCS blir like fremgangsrikt og utbredt som mobiltelefoni og SMS er i dag, sier Nycander i en pressemelding.

Teknologien ble presentert på Mobile World Congress i Barcelona, tidligere i år.

Les også
Foreldre som sender SMS vil være kule
Les også
Vi sosialiserer fra mobilen
Les også
Disse gir deg Messenger på mobilen
Les også
Er du klar for å slutte med SMS?
Les også
Windows Live klar for mobilen
annonse

Les også