Nyhet

Nå har Mac endelig fått offisiell støtte for eksterne skjermkort

Men du har begrenset med valgmuligheter.

Apple kunngjorde allerede for en stund siden at de ville legge inn offisiell støtte for eksterne skjermkort i macOS, og som blant andre TechCrunch melder har støtten nå kommet på plass. Den kommer via den nye High Sierra 10.13.4-oppdateringen av operativsystemet.

Som Apple opplyser på sine støttesider omfatter støtten MacBook Pro-maskiner lansert i 2016 eller senere, iMac-maskiner lansert i 2017 eller senere, i tillegg til iMac Pro. Dermed har man altså fått flere muligheter på Mac-plattformen når det gjelder å for eksempel kjøre VR eller andre grafisk krevende oppgaver.

Kun AMD

Apple anbefaler dog bare spesifikke skjermkort, og med tanke på at selskapet bruker AMD-kort i sine maskiner er det nok ikke overraskende at anbefalingene omfatter nettopp AMD-kort. Skjermkortene Apple anbefaler er som følger:

  • Radeon RX 570
  • Radeon RX 580
  • Radeon Pro WX 7100
  • Radeon RX Vega 56
  • Radeon RX Vega 64
  • Vega Frontier Edition Air
  • Radeon Pro WX 9100

Apple har også bestemte anbefalinger når det gjelder Thunderbolt 3-boksene man bør bruke med Mac-maskinene. Selskapet påpeker at dersom man bruker en MacBook Pro må man passe på at Thunderbolt 3-boksen som rommer skjermkortet gir nok strøm til å både drive skjermkortet og lade maskinen på samme tid.

Skjermkort-støtten er ifølge Apple ment å få mer krutt ut av applikasjoner laget med programmeringsgrensesnittene Metal, OpenGL og OpenCL , og særlig 3D-spill, VR og profesjonelle applikasjoner vil kunne dra god nytte av den nye støtten.

Flere detaljer om High Sierra 10.13.4-oppdateringen, som også omfatter andre nyheter, finner du på Apples støttesider.

Vi har testet Apples nye smarthøyttaler: HomePod har god lyd, men mangler en del annet »

Les også
Kommer Apple til å fornye nesten hele utvalget?
Les også
Lyst på brukt MacBook? Dette kan være tiden du skal slå til på
Les også
4. juni er det duket for Apple-lansering: Dette tror vi kommer
Les også
– Apple skal lansere en billigere MacBook Air
Les også
Tre nye Mac-modeller fra Apple i år, hevder Bloomberg
annonse