Oculus Rift-brillene sluttet plutselig å fungere

Brukere opplevde at VR-brillene gikk ned for telling.

Oculus Rift har blitt et populært VR-produkt, men nå har produktet plutselig og uventet fått et skudd for baugen. Brukere over hele verden opplevde nemlig på onsdag at brillene rett og slett sluttet å fungere.

Problemet ble blant annet gjort til kjenne på Oculus' brukerforum, hvor folk klager på at de ikke klarer å bruke brillene fordi de ikke får tilgang til Oculus Home – stedet man tas til når man starter opp brillene.

I stedet for å bli tatt til Oculus Home møtte brukerne en melding som sier at Oculus-programvaren er i ferd med å bli oppdatert, med beskjed om å prøve igjen senere og kontakte kundestøtte om problemet fortsetter. Brukere kom imidlertid ikke forbi feilmeldingen og fikk dermed ikke brukt brillene i det hele tatt.

Utdatert sikkerhetssertifikat

Produsenten ble etter hvert klar over saken, og etter å ha undersøkt problemet forklarte Oculus i brukerforumet at problemet ligger i et utdatert sikkerhetssertifikat. Sikkerhetssertifikater er filer som brukes til å autentisere at programvare kommer fra den rette kilden.

Ifølge Oculus var prosessen ekstra komplisert fordi det utdaterte sertifikatet blokkerte de vanlige oppdateringskanalene, som betød at de måtte finne en annen løsning. Torsdag morgen skal imidlertid problemet være løst, melder selskapet på sin status-side, sammen med instruksjoner for hvordan du går frem for å installere oppdateringen.

Nå er de mystiske Magic Leap-brillene endelig vist frem »

Les også
Sporer hendene dine uten å trenge ekstrautstyr
Les også
Disse VR-brillene kan lese følelsene dine
Les også
Disse VR-brillene gir deg «alt» i én pakke
annonse