Til hovedinnhold

- Ikke txt meg nå, jeg kjører!

Denne appen gjør jobben som SMS-sekretæren din.

På grunn av mobiltelefonen har vi, på godt og vondt, blitt tilgjengelige hele tiden. Fordi vi "vet" at alle går rundt med mobiltelefonen i lomma eller veska, forventer vi også få tak i hverandre umiddelbart når vi sender en melding til noen.

I enkelte samfunnsgrupper er det tilsynelatende uhøflig å ikke svare på rappen når man får en SMS. Har du en Android-mobil finnes det en kreativ løsning, en slags SMS-sekretær.

Auto-svar på SMS

Har du en Android-app kan du kjøpe fullversjonen eller laste ned gratisutgaven av Txt Msg Away Message. Dette er en app som lar mobilen din sende et automatisk svar til den som sender deg en tekstmelding. For eksempel:

Txt Msg Away Message

"(Autoreply) I'm at work right now. I'll get back to you soon".

"(Autoreply) Sorry, I'm sleeping right now. I'll get back to you soon".

eller:

"(Autoreply) I'm driving right now. I will get back to you soon".

Disse er hentet fra gratisversjonen, men hvis du betaler de 11 kronene utvikleren vi ha for fullversjonen kan du endre tekst etter eget ønske, samt velge tidspunkt for aktivering av appen, slippe reklame og få en widget til hjemmeskjermen.

For noen kan nok Txt Msg Away Message være en nyttig app. Kanskje spesielt gjelder dette de som ofte sitter i møter eller i et klasserom, men det gjelder utvilstomt også de mange bilistene som blir rastløse av at mobilen dirrer i lomma. Du betaler vanlig SMS-takst for hver auto-melding som sendes.

Mange tilganger

Vi advarer som regel mot å laste ned applikasjoner som krever mange tilganger. Txt Msg Away Message er i så måte nesten et skrekkeksempel å regne. Hovedårsaken til det er at du gir utvikleren tillatelse til å sende tekstmeldinger fra mobilen din, men det er et par av de andre tilgangene du gir som også blinker rødt. Utvikler Jon Fimek er dessuten ikke kjent for oss, og med alt dette til grunn ville vi normalt styrt unna denne applikasjonen.

Det er imidlertid fullt forståelig at en slik app trenger disse tillatelsene, så vi presset tvilen og frykten for å laste ned Txt Msg Away Message til side. Foreløpig har vi ikke fått noen problemer med telefonen etter installeringen.

I dette tilfellet er det kanskje mer skummelt om utvikleren plutselig bestemmer seg for å loppe de minst 50-250 000 Android-brukerne i verden som allerede har lastet ned applikasjonen. Det skal i teorien kunne gjøres ved å lansere en oppdatering som automatisk sender ut SMS-er til noe annet enn appens opprinnelige formål. Er du paranoid anbefaler vi altså ikke å kjøpe eller laste ned denne appen.

Her finner du Txt Msg Away Message i Android Market

annonse