Til hovedinnhold

Nå kan Nokia N9 bli ny – hvis du tør

Verdens første (og siste) MeeGo-telefon har fått Android 4.0.

Det er kanskje ikke noe nytt i at mobile operativsystemer hackes til for å kjøre på andre telefoner enn de ble levert med. Likevel er ofte telefoner som er de siste i sitt slag spesielt tilgodesett med iherdige utviklere.

Nokias N9 er en slik. Den er sannsynligvis første og siste produkt basert på Nokia og Intels samarbeid om Linux-plattformen MeeGo. Nå kan du laste ned en utgave av Googles siste operativsystem, Android 4.0, til den spesielle telefonen.

Les også: Hacker-yndlingen HTC HD2 får ny Windows

Tidlig versjon

Android-utgaven som skal passe N9 er selvsagt høyst uoffisiell, og stammer fra utviklerne i NITDroid. Versjonen har fått navnet Project Mayhem, og den er foreløpig i en svært tidlig fase.

De grunnleggende funksjonene i Android 4.0 skal likevel virke. Telefoni og tekstmeldinger fungerer. I tillegg fungerer musikkavspilling, video og de fleste andre avanserte funksjoner som de skal.

Ikke ferdig ennå

Noen bugs må du imidlertid leve med. Blant annet varsler ikke telefonen om lading i det hele tatt.

Som alltid er det på sin plass med en advarsel. Hvis du vurderer å bytte ut operativsystemet på din Nokia N9 må du være forberedt på at ting kan gå galt, og på at det kan være veldig kronglete å rydde opp i det dersom noe går galt. Hvis du prøver dette bør du altså være mer enn middels teknisk anlagt, eller få hjelp fra noen som er det.

Les også: Test av Nokia N9 med MeeGo

(Kilde: gsmarena.com)

Mer om
annonse