Til hovedinnhold
NyhetSamsungs kameraer får Wi-Fi

Samsungs nye startellever

Kompaktkameraer får Wi-Fi for deling av bilder.

Samsung lanserte nye kompaktkameraer under CES 2012, deriblant flere med Wi-Fi-muligheter. I følge Samsung har det aldri vært lettere å ta, overføre og dele bilder med kameraet. Selskapet har lang erfaring med produksjon av Wi-Fi-kameraer, produktslippet i januar er nemlig selskapets femte generasjon av disse kabelløse duppedittene.

Samsung har totalt lansert elleve nye kameraer i forskjellige serier, men Akam har valgt ut de mest spennende nyhetene fra de respektive seriene.

Samsung har tatt utgangspunkt i at flere og flere deler bildene sine via sosiale medier, men veldig mange av disse bildene er tatt med mobilkamera, spesielt for de som laster opp et snapshot-bilde mens de er på farten. Selv om kvaliteten på mobilkamera drastisk har gått oppover de siste årene, vil likevel et dedikert fotokamera i de aller fleste tilfeller gi bedre resultater. Ved å introdusere flere kameraer som er spesiallaget for interaksjon med sosiale medier, håper Samsung å etablere seg som markedsledende innenfor dette segmentet.

En ny funksjon er Autobackup, som betyr at kameraet automatisk laster over nye bilder til PC-en når du kommer hjem fra fototur. Kjekt for dem som glemmer å overføre, eller alltid utsetter jobben. Vil du vise vennene dine bildene enda raskere? Da kan du laste rett opp til Facebook, eller sende bilder til venner via en innebygget mail-funksjon.

Samsung WB850F

Tre av kompaktene med Wi-Fi
WB850F er det nye mini-flaggskipet til Samsung. Den er utsmykket med en tre tommers stor AMOLED-skjerm, 16,2 megapiksels sensor og 1080p full-HD-filming. Kameraet har både mulighet til å gjøre jobben for deg, med automatiske innstillinger, eller du kan velge å gjøre innstillinger manuelt. Optikken har 21x optisk zoom, fra 23-483mm f/2.8-5.9. Også inkludert er en innebygget GPS og digitalt kompass, noe som kan vise deg veien dit du skal, og man kan også laste ned kart over stedet du er på. Man kan lure på om dette er en hybrid mellom et kamera og GPS-veiviser, men uansett kan det være interessant for reiseentusiaster. Wi-Fi-teknologi er selvsagt inkludert. Kameraet kommer i april og skal koste 2900,-.

DV300F

DV300F må kunne omtales som Samsungs selvportrettkamera. Er du i overkant glad i å ta bilder av deg selv på ditt nyeste turistmål er DV300F som skapt for deg; kameraet har nemlig skjerm både foran og bak, og skjermen bak er tre tommer stor. Etter at bildet er tatt kan det lastes rett opp på Facebook. Kameraet har en 16 megapiksel stor sensor og optikk tilsvarende 25-125mm f/2.5-6.3. DV300DF kommer i butikk i mars og anbefalt utsalgspris er 1650,-.

ST200

ST200F er for den stilbevisste fotografen. I likhet med WB850F har den en brikke på 16,2 megapiskler. 10x optisk zoom som gir en brennvidde tilsvarende 27-270mm og lysstyrke på f/3.1-5.6. I kameraet er også en panoramafunksjon kalt Motion Photo. Har du et motiv som er for stort til å få plass i bilderammen, holder du bare avtrykkeren nede og panorerer kameraet. Vips, så er arkitekturen i feriebyen foreviget, skal vi tro Samsung. Også her er det bare å koble seg opp mot et trådløst nett for å sende avgårde bildene til vennene dine på Facebook. ST200F kommer i butikkene i mars og har anbefalt utsalgspris på 1650,-.

Samsung har også sluppet flere andre kompaktkameraer, WB150F og ST-serien med ST88, ST77 og ST66. I tillegg har de sluppet fem videokameraer; Q20, QF20 W300/W350, F80.

annonse