Til hovedinnhold

HTC One X – tynn og superrask

HTC lanserte en helt ny familie smarttelefoner på Mobile World Congress.

Amobil.no/Barcelona: Mobile World Congress åpner i Barcelona mandag, men det er blitt en tradisjon at enkelte produsenter bruker søndagen til å tjuvstarte med produktlanseringene. I år valgte hele tre selskaper å vise nye produkter før messen åpnet og utenfor selve messeområdet.

Les også: – Vi har laget verdens raskeste smarttelefon

Det gjorde også HTC, som brukte anledningen til å introdusere en helt ny produktfamilie, HTC One. I familien er det foreløpig tre modeller som alle har operativsystemet Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Toppmodellen heter HTC One X, og kan best beskrives som en stor, men tynn og superrask mobiltelefon.

Firekjerners Tegra 3

Hastigheten sørger en firekjernet Tegra 3-brikke for. Klokkehastigheten er 1,5 GHz, og de fire prosessorkjernene er styrt av en femte prosessor som ikke har andre oppgaver enn å sørge for at de fire hovedkjernene jobber optimalt.

Ved siden av å være rask, skal HTC X også være et råskinn av et kamera. Antallet megapiksler er 8. Enkelte av konkurrentene har 12 megapiksler, men det skremmer ikke HTC.

-Vi har en ny optikk med en blender på 2.0. Det gjør at våre mobiltelefoner slipper inn mer lys og tar bedre bilder ved dårlige lysforhold enn andre mobilkameraer. I tillegg er den klar til å ta bilder med det samme du starter kameraapplikasjonen. Holder du utløseren inne kan du ta fem bilder i sekundet med full oppløsning, sier Peter Frølund i HTC til Amobil. Han legger til at HTC One X tar bilder i raw-format, så sluttresultatet skal bli bedre enn ved vanlig JPEG-komprimering. Men "ekte" raw er det ikke snakk om. Da hadde filstørrelsen blitt for stor.

Underholdningsmobil med forbedret lyd

Ved siden av kameraet er det musikkfunksjonaliteten som har fått spesiell oppmerksomhet fra HTCs ingeniører. Mobiltelefonen skal ha en forbedret lydbrikke og nye musikktjenester, og funksjonen som skal gi forbedret lyd (Beats Audio) skal nå virke også om du streamer musikk fra tjenester som Wimp eller Spotify.

HTC One V.

Kameraet har også en annen ny funksjon. Du kan nemlig filme og fotografere samtidig. Oppløsningen på bildene blir riktig nok ikke like høy som når du tar stillbilder uten å filme samtidig.

Den nye toppmodellen til HTC har også NFC-brikke, så du enkelt kan koble den til nye tjenester eller ndre enheter. Brikken skal blant annet kunne brukes til betalingsløsninger, heiskort, nøkkelsystemer og andre funksjoner som krever sikker identifisering.

Telefonene i den nye One-serien kommer med en Dropbox-konto på 25 GB i to år. Det betyr at du kan lagre innhold på en skytjeneste og frigjøre plass på mobilen. X-modellen kommer med 32 GB internt minne, P har 16 GB, mens V har 4 GB minne. Men G-modellen kan du bruke minnekort i. Det går ikke påde to andre. Skjermen på One X er på 4,7 tommer, med oppløsning på 720 x 1280 punkter.

Supersterkt chassis i keramisk materiale

Synes du denne blir for stor, så kan du også velge en av de andre nye modellene i One-serien.

One S er noe mindre, og kommer med et alternativt chassis som er dekket med et keramisk materiale som skal være ekstremt sterkt. One S har tokjerneprosessor, og er ikke riktig så rask som X-modellen.

En rimeligere modell med en design som minner mye om HTC Legend, er også innlemmet i One-familien. Denne heter HTC One V.

De tre nye modellene skal alle komme i salg 2. april. X-modellen blir den dyreste med en pris på 5795 kroner. S skal koste 4999 kroner, mens HTC One V skal koste 2995 kroner.

Vi kommer tilbake med mer når vi har fått prøvekjørt de nye modellene.

Les også: Slik blir Mobile World Congress 2012

Amobil har tre journalister tilstede i Barcelona, og vil holde deg oppdatert på nyheter derfra i løpet av de neste dagene. Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook! Vi legger ut oppdateringer på Facebook-sidene fortløpende.

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

annonse