Nyhet

«iPhone» er det mest populære søkeordet i verden

Mer populært en kjendiser og store verdensnyheter, melder Yahoo.

Apples iPhone sniker seg forbi både gigantiske nyhetshendelser, kjendiser og popstjerner som det mest populære søkeordet på nettet i 2011, ifølge søkemotoren Yahoo!.

Første dings på listen på 9 år

De siste ti årene har Yahoo holdt oversikt over de mest populære søkeordene. Tidligere er det kun én dings som har vært mest populær, i form av Playstation 2 i 2001 og 2002. Vanligvis er det nyhetshendelser eller kjendiser som kaprer førsteplassene, som for eksempel fjorårets oljeskandale utenfor USA.

I år er det imidlertid iPhone som havner på førsteplassen, etterfulgt av Casey Anthony (en amerikansk mor anklaget for å ha drept datteren sin, men senere frifunnet) og kjendisen Kim Kardashian.

Yahoo skriver at iPhone antageligvis ble det mest populære søkeordet av flere grunner: Flere mobiloperatører i USA som solgte telefonen, lanseringen av iPhone 4S, stemmetjenesten Siri samt Steve Jobs' bortgang.

For å se hele listen kan du titte innom Yahoos gjennomgang av 2011.

Topplisten er basert på antallet besøkende på nettverket og deres milliarder av søk. Googles resultater kan dermed være annerledes.

(Kilde: Yahoo via Reuters)

Les også
– iPhone 5 kommer til sommeren
Les også
Apple tapte i retten
Les også
Cluzee utfordrer Siri
Les også
iPhone 5 og iPad 3 kan være bekreftet
Les også
– Apple skrotet iPhone 5
annonse