NyhetNå forsvinner torrent-filene

The Pirate Bay sletter nesten alle sine torrent-filer

Alle torrenter med flere enn ti brukere fjernes 29. februar.

The Pirate Bay har bekreftet at alle torrent-filer som blir delt av flere enn ti brukere slettes den 29. februar. Avgjørelsen skapte tilløp til panikk blant nettsidens brukermasse, men The Pirate Bay hevder at alt vil fungere som før.

Piratbukta går over til å bruke såkalte magnetlenker (magnet links), slik at man ikke lenger laster ned .torrent-filer fra nettsiden. Nedlastinger blir satt i gang gjennom magnetlenken og innholdet fra torrenten blir lastet ned direkte fra andre brukere fremfor via serverne til The Pirate Bay.

Gir mindre populære en sjanse

Årsaken til at Pirate Bay ikke sletter alle torrent-filene samtidig, er for å sikre at brukere fremdeles kan laste ned mindre populære filer. Disse har nemlig en tendens til å starte tregere via magneter.

Brukere vil fremdeles kunne laste opp torrent-filer til nettsiden, men disse blir dermed konvertert til magnetlenker.

– Vanskeligere å stenge

Ifølge Pirate Bay er overgangen til å bli en magnetside "et teknologisk steg fremover." Nettsiden vil bli vanskeligere å stenge, ettersom innholdet blir mindre og derfor mer portabelt.

Uten torrenter krever det for eksempel mindre båndbredde å drifte en Pirate Bay-proxy-side som blir brukt til å forbigå ISP-blokkeringer i diverse land. I forrige uke reduserte i tillegg en bruker hele nettstedet til bare 90 MB – lite nok til å bli plassert på en billig minnepinne.

Teamet bak The Pirate Bay forteller at de liker ideen om en mobil sikkerhetskopi av siden, og at de vurderer å slippe en offisiell versjon i fremtiden.

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
The Pirate Bay vil flytte servere til GPS-kontrollerte droner
Les også
Nå har Pirate Bay-dramaet kommet til en slutt
Les også
The Pirate Bay styrer utenom rettsavgjørelse
Les også
The Pirate Bay skjuler seg i en grotte
Les også
Nedtur for Pirate Bay-gjengen
annonse