Snart kan du søke anonymt på nettet med Apples nettleser

Den anonyme søkemotoren DuckDuckGo bygges inn i Safari.

Google er så å si blitt synonymt med begrepet søkemotor, og følgelig har konkurrentene en tendens til å forsvinne inn i glemselen. DuckDuckGo er imidlertid et alternativ som skiller seg litt ut, og som vi omtalte allerede i 2012.

DuckDuckGo er en anonym søketjeneste som verken samler inn informasjon om din IP-adresse, hvor du befinner deg, nettleseren din, operativsystemet ditt, eller hvilke nettsider du besøker. Den har heller ingen form for informasjonsfiltrering.

Bygges inn i Safari

Søkemotoren har ennå et ganske beskjedent antall brukere, men har likevel opplevd stor vekst den siste tiden, mye på grunn av de stadig pågående NSA-avsløringene.

DuckDuckGo dukker opp som alternativ også i iOS 8.

Nå kan det være det blir enda mer fart på sakene for søkemotoren. Apple har nemlig i en pressemelding kunngjort at selskapet skal bygge søkemotoren inn i fremtidige utgaver av sin egen nettleser Safari til iOS og OS X.

– DuckDuckGo er henrykt over å bli inkludert i Safari. Det er flott å se at Apple gjør det enkelt for Safari-brukere å få tilgang til vår anonyme søkefunksjon, uttalte den tydelig fornøyde grunnleggeren av tjenesten, Gabriel Weinberg, i pressemeldingen.

Ble nylig overhalt

Ifølge Weinberg ble DuckDuckGo brukt til over én milliard Internettsøk i løpet av fjoråret, og nå skal antall daglige søk ha kommet opp i over 5 millioner, noe som i så fall markerer en tydelig økning.

I mai i år fikk tjenesten en større designmessig overhaling, med blant annet bilder, et mer raffinert utseende, lokale søk og «smartere» søkeresultater. Den har også egne søkefunksjoner for matoppskrifter og vær.

Apple kom også nylig med masse annet nytt:
Både iPhone, iPad og Mac har blitt «ny» »

Les også
Stadig flere velger å søke anonymt med DuckDuckGo
Les også
Amerikanerne vil ha retten til å snoke på deg overalt i verden
Les også
– iPhone er ikke noen sikkerhetstrussel
Les også
Opera Mini-nettleseren for iOS har blitt helt ny
Les også
Dette kan være iPhone 6
Les også
Arrestert for å «kidnappe» Apple-dingser og kreve løsepenger
Les også
Nå kan du snart bytte skjermtastatur på iPhone
Les også
Både iPhone, iPad og Mac har blitt «ny»
Les også
Snart kan du fjerne deg selv fra Google-søk
Mer om
annonse