Nyhet

Denne flyvebilen kan snart bli satt i produksjon

Se videoen av selvkjørende bilen som flyr i over 300 kilometer i timen.

I teknologiverdenen ser vi stadig flere futuristiske konsepter bli realisert, men ett fenomen som i mange år har dukket opp i science fiction-filmer, men som vi hittil har til gode å se, er de flyvende bilene. Det finnes flere som jobber med denne teknologien, og nå har én av dem vist frem sin visjon.

Et amerikansk selskap ved navn Terrafugia har i lengre tid arbeidet med en flyvende bil som de håper vil kunne bli tilgjengelig innen relativt få år. Det melder BBC.

Selvkjørende flyvebil

Kjøretøyet Terrafugia jobber med heter «TF-X» og er en flyvebil som blant annet skal by på høy grad av autonomi, det vil si at den skal kunne utføre mange manøvre på egen hånd.

Bilen kan også kjøre på vanlige veier. Foto: Terrafugia

Det skal nevnes at TF-X ennå kun eksisterer på konseptnivået, men produsenten satser på å få bilen i produksjon innen så lite som 8-12 år, noe som i så fall ville vært ganske imponerende.

Flyvebilen kjører i utgangspunktet på hjul som en vanlig bil, men er altså i stand til å lette fra bakken og fly ved hjelp av propeller. Disse propellene befinner seg på vinger som foldes ut fra bilen, og skal være i stand til å gi fartøyet en fart på 320 kilometer i timen i luften.

Skal være enkel i bruk

Den har en hybridmotor bestående av et par elektriske motorer og en bensindrevet motor, som til sammen skal gi en samlet effekt på én megawatt. Rekkevidden til bilen skal være på opptil 800 kilometer, og bilen rommer fire personer.

Bilen skal kunne ta av fra bakken vertikalt, slik at man ikke trenger en rullebane, og ifølge produsenten kreves det da en klaring på cirka 30 meter i diameter. Den skal også være enkel i bruk, ved at den både kan fly, ta av og lande på egen hånd.

Ifølge produsenten vil det ta en vanlig bileier bare fem timer å lære å kjøre flyvebilen. Alle spesifikasjoner og opplysninger eksisterer altså ennå kun på papiret som «visjoner», så det er høyst uvisst når vi eventuelt får mulighet til å ta luften fatt for å slippe morgenkøen på vei til jobb. Mer informasjon finner du hos Terrafugia, og se også video under for en presentasjon.

Vanlige elbiler blir også stadig mer autonome: Nå har Teslas autopilot fått flere funksjoner »

Les også
Nå kommer de selvkjørende, flyvende bilene
Les også
Hva med en bensindrevet blyantspisser?
Les også
Snart får Tesla flere autopilot-funksjoner
Les også
Her setter den knøttlille elbilen ny akselerasjonsrekord
Les også
Audi vil lage biler som vet når køen nærmer seg
annonse