Til hovedinnhold

Her navigerer Googles kunstige intelligens gjennom labyrinten på egen hånd

Nærmer Googles teknologi seg «Terminator»-tilstander?

DeepMind/YouTube

Googles ingeniører jobber tydeligvis hardt med å videreutvikle den kunstige intelligensen selskapet har satset så tungt på. Nå har vi fått enda et eksempel på hvor langt teknologien har kommet når det gjelder adopsjonen av «menneskelige» egenskaper.

Nettstedet New Scientist rapporterer at Googles «DeepMind»-teknologi har demonstrert sin evne til å navigere på egen hånd, kun gjennom å «observere» omgivelsene.

Spiller som et menneske

Demonstrasjonen tar form som en video hvor den dataskapte intelligensen beveger seg gjennom en tredimensjonal labyrint i omgivelser som minner litt om de gamle skytespillene som Doom.

Det spesielle med demonstrasjonen er at den kunstige intelligensen ikke «jukser» gjennom tilgang til koden eller ved å foreta matematiske utregninger, slik tilsvarende konsepter gjerne gjør. I stedet opererer datamaskinen på samme måte som et menneske.

Flere utgaver

Det vil si at navigeringen foregår ved å analysere og lære seg de visuelle mønstrene på skjermen, og basere seg på tidligere erfaring. For å ytterligere effektivisere arbeidet opererer systemet videre med flere ulike versjoner av den kunstige hjernen, som «utveksler» erfaringer.

Denne «parallell-problemløsningen» skal ifølge Google visstnok også være langt mindre ressurskrevende enn andre, tilsvarende løsninger, noe som altså betyr at arbeidet kan utføres med mindre maskinvare.

Akkurat som eventuelt kan bli resultatet av fremskrittet er noe uvisst. Om du har lyst til å fordype deg i de tekniske detaljene kan du sjekke ut selve forskningsdokumentet, og videoen ser du under.

For litt siden stod Googles datahjerne for en annen stor bragd: Den slo nemlig en mester i et avansert brettspill »

annonse