Tek.no

Nyhet

Neste uke kommer trolig Apples nye MacBook Pro

Kan komme med en ekstra skjerm over tastaturet.

Konseptbilde av Martin Hajek
Eigil Knudsen
20 Okt 2016 12:05

Det har allerede blitt indikert at Apple snart skal avholde et arrangement for å vise frem nye produkter, og nå er det omsider offisielt bekreftet av Apple selv. Under overskriften «Hello again» har Apple via en egen nettside kunngjort at de skal holde arrangementet torsdag 27. oktober.

Utover dette er det ikke så mye mer som er bekreftet for øyeblikket, men som nettstedet ReCode nylig meldte er det ventet at nye Mac-maskiner skal avdukes på arrangementet.

OLED-taster, ingen USB og Touch ID

Av ferske rykter som har dukket opp om den neste MacBook Pro-utgaven kunne vi nylig melde at USB-kontakten skal droppes til fordel for den stadig mer utbredte USB Type-C-standarden.

Apple skal ifølge rykter bytte ut de vanlige portene på siden av MacBook Pro med USB Type-C.
Torstein Norum Bugge/Tek.no

Ikke minst har det også dukket opp ubekreftede opplysninger om at nye MacBook Pro får en rad øverst på tastaturet som består av OLED-berøringstaster, samt at maskinen får innebygget støtte for autentiseringsteknologien Touch ID.

Sistnevnte funksjon virker sannsynlig, med tanke på at støtte for Apple Pay-løsningen ble lansert til nettleseren Safari med Apples seneste operativsystem macOS Sierra. Det skal ifølge rykter for øvrig også lanseres en ny MacBook Air-modell på 13,3 tommer, mens 11-tommeren vil gå ut av produksjon.

Ingenting er altså bekreftet ennå, men den 27. oktober vil alt bli avslørt.

Apple skal tilsynelatende nå gjøre Siri mer intelligent: Selskapet har hentet inn en IT-professor til å lede kunstig intelligens-satstingen »

(Via 9to5mac)

Les også
Dette er alle ryktene du bør vite om i forkant av MacBook-lanseringen
Les også
Vil Apple droppe alle disse viktige kontaktene i neste MacBook Pro?
Les også
– MacBook Pro skal få både OLED-berøringsflate og fingeravtrykkleser
annonse

Les også