Til hovedinnhold

Gullavtale til iZettle

Nordisk bankkjempe skal selge kortterminaler til mobilen.

Slik ser iZettles kortleser ut.Foto: iZettle

Svenske iZettle, som selger løsninger for kortbetaling via mobilen, har fått en avtale med den nordiske bankkjempen Nordea som kan sikre selskapet betydelig vekst, skriver Computer Sweden.

Avtalen går ut på at Nordea skal selge iZettles løsninger og utstyr på nett og på sine 800 lokalkontor i Norden.

iZettle har lenge jobbet med å bygge opp sitt partnernettverk og nå ut til flere småbedrifter. I februar annonserte de en distribusjonsavtale med Eplehuset, og nå er altså kjempen Nordea inkludert i distribusjonsnettverket.

iZettle er lansert i flere europeiske land, blant annet Norden og Storbritannia. Selskapet er også lansert i Mexico, og ser på ytterligere internasjonal ekspansjon.

VIl ha flere kunder

iZettle har over 50 000 kunder i Sverige, men ønsker seg likevel flere.

– Vi må ha flere kunder, derfor er denne avtalen viktig. Vi er et veldig partnerdrevet selskap, sier iZettle-gründer Jacob de Geer i iZettle til Computer Sweden.

Tidligere har iZettle endret vilkårene sine til å tilby progressiv prising, hvilket vil si at prosentsatsen av omsetningen du betaler for å bruke tjenesten, blir lavere jo mer du omsetter for. Tidligere tok iZettle en fast prosentsats på 2,75 prosent, noe som gjorde tjenesten mest lønnsom for bedrifter med lav omsetning.

iZettle har vært på markedet i Norge siden 2012, og har allerede rukket å bli omfavnet av mange norske småbedrifter.

– Det norske markedet har overrasket oss. Vi trodde dette skulle være mest attraktivt for privatpersoner, men i Norge ser det ut til at vi er blitt omfavnet av små næringsdrivende, sa Norden-sjef Sverker Ingre i iZettle til Mobilen.no i august.

Kortbetaling overalt der du har dekning

Ingre signaliserte også den gang at både mobiloperatører, banker og butikker som selger mobiltelefoner og elektronikk vil være naturlige samarbeidspartnere for iZettle.

iZettle er en app som lar deg ta betalt med kredittkort via mobiltelefon. Du kortleser med PIN-kode-tastatur som leser både chip og magnetstripe. Denne kommuniserer med mobilen via bluetooth. Når du har kjøpt disse, betaler du ingen leie utover den prosentsatsen iZettle tar for transaksjonen.

Tanken er at privatpersoner eller småbedrifter som flytter mye fra sted til sted eller bare bruker kortbetaling ved enkelte tilfeller, skal få en enkel og fleksibel løsning. Med iZettle får bedriftene også oversikt over salget som kan eksporteres til regneark og brukes til å analysere omsetningen.

Les mer: Disse slåss om din mobile lommebok

annonse