Nyhet

LG lanserer nye og «rimelige» OLED-TV-er med 4K-oppløsning

Har kunngjort et nye modeller med lavere priser enn de som allerede er sluppet i år.

4K-OLED-TV er som kjent ennå et dyrt produktsegment, men LG er blant dem som fortsetter å satse på segmentet. På årets CES-messe i januar fikk vi en forsmak på selskapets 2016-kolleksjon i form av en 4K-modell på 77 tommer som lå an til en heftig prislapp.

I en fersk pressemelding har LG nå kunngjort hele 2016-samlingen av 4K-OLED-modeller for det amerikanske markedet, hvor det har dukket opp et par nye, «rimelige» modeller som hittil ikke er blitt kunngjort.

Koster likevel litt

De to nye variantene i den nedre enden bærer modellbetegnelsene OLEDB6P og OLEDC6P og leveres i størrelsene 55 og 65 tommer, hvorav 55-tommeren koster 4000 dollar, mens 65-tommeren ligger på 6000 dollar.

Selv med norsk moms skulle disse da bli vesentlig rimeligere enn de allerede lanserte 2016-modellene OLED55E6 og OLED65E6, som har norske priser på henholdsvis 55 000 og 75 000 kroner. Direkte billige blir de jo likevel ikke.

Ellers har både OLEDB6P og OLEDC6P støtte for den mye omtalte HDR-teknologien, som skulle gi god detaljgjengivelse i både de lyse og mørke områdene av bildet, og sistnevnte modell har for øvrig et kurvet design.

OLED55B6P, som starter på «bare» 4000 dollar, cirka 33 000 kroner før norsk moms.

Avslørte også Signature-pris

Om du ikke synes disse prisene er avskrekkende avslørte LG også den amerikanske prisen på 65-tommersutgaven av den nye «Signature»-modellen i 4K-OLED-klassen. Denne har en pris på 8000 dollar, som med norsk moms vil tilsvare godt over 80 000 kroner.

77-tommersutgaven av Signature-modellen, som vi tok en titt på i januar, har dessverre ennå ikke fått en pris. Signature-modellene kjennetegnes for øvrig ved at de har syltynt design, glassramme rundt skjermen og en meget særegen fot.

Kineserne har også kastet seg på 4K-OLED-bølgen: Xiaomi har lansert en 65-tommer med svært snill prislapp »

(Via Ubergizmo)

Les også
Til høsten er det ikke lenger bare LG og Panasonic som lager OLED-TV
Les også
Acers nye PC-skjerm har 4K-oppløsning og nesten ingen ramme
Les også
LG + Bang & Olufsen = Trolig en kjempedyr OLED-TV
Les også
Netflix anbefaler bare TV-er fra to produsenter
annonse