Til hovedinnhold

Saksøker Kim Dotcom for en halv milliard - frykter han skal bruke opp pengene

Nå vil filmstudioene ha innsyn i formuen hans.

Faksimile, 3News New Zealand.

Etter at fildelingsnettstedet Megaupload ble stengt i januar 2012 startet en langvarig farse om grunnleggeren av nettstedet, Kim Dotcom. I kjølvannet av stengningen fulgte blant annet et kontroversielt raid mot huset hans, sletting av alle dataene til nettstedet og søksmål mot den newzealandske staten fra Dotcoms side.

Det har vært stille rundt Dotcom en periode, men som den britiske avisen The Guardian melder har Megaupload-grunnleggeren nå på nytt tatt steget ut i rampelyset.

Filmstudioer ute etter formuen

På torsdag var Dotcom nemlig i retten i New Zealand for å kjempe mot et rettslig pålegg om å offentliggjøre samtlige av sine økonomiske midler, som skal være plassert rundt omkring i verden.

Dotcom er blitt saksøkt for over 500 millioner kroner av fem amerikanske filmstudioer. Pålegget om å offentliggjøre formuen kommer som et resultat av at filmstudioene frykter at Dotcom er i ferd med å bruke opp pengene som studioene krever.

– Unødvendig pålegg

Noe av det Dotcom skal har brukt penger på er en donasjon på 17,8 millioner kroner til sitt eget politiske parti «The Internet Party», som vi omtalte i mars. Han skal også ha lovet bort 25,5 millioner kroner i «dusør» til folk som kan få tak i hemmelig informasjon om myndighetene i USA og New Zealand.

Mannens advokat Tracey Walker sa i retten at det ikke fantes noe rimelig begrunnelse for et pålegg om å offentliggjøre formuen. Ifølge Walker er Dotcom allerede delvis avskåret fra sin formue i hjemlandet New Zealand, og derfor er et slikt pålegg unødvendig.

Kim Dotcom ga seg ikke som entreprenør etter Megaupload: Hans nye tjeneste Mega har allerede blitt kraftig utbygd »

annonse