Til hovedinnhold

Nordmann laget herlig timelapse-video av Norge i 4K

Består av over 40 000 stillbilder av den norske naturen.

Greg Tomaszewicz/Vimeo

Timelapse-videoer blir tilsynelatende stadig mer populære, og dersom det legges tilstrekkelig innsats ned i arbeidet med videoene blir resultatet gjerne svært så severdig.

Nasjonalromantisk anlagte nordmenn kunne for eksempel nylig glede seg over en nydelig timelapse-video av fedrelandet som fotografen investerte hele seks måneder i. Nå har det dukket opp enda et timelapse-verk med norsk natur i hovedrollen.

Dekker lang reise gjennom Norge

Den nye videoen er det nordmannen Greg Tomaszewicz som står bak. Tomaszewicz bor for tiden i England, hvor han driver videoproduksjonsselskapet Lanor Productions, men lengtet tilbake til de norske landskapene.

Dermed bestemte han seg altså for å legge ut på en fotoreise i fedrelandet, noe han startet planleggingen av rundt årsskiftet 2012/2013. Selve reisen ble gjennomført med tre assistenter og tok 20 dager.

Reisen startet i Oslo. Den første destinasjonen var Rondane i Hedmark fylke, før ferden deretter gikk til Geiranger, Stryn, Sognefjord, Hardanger, Haugesund, Odda, Flaam, Ulvik, Jotunheimen og Hallingdal.

40 000 bilder og 4K-oppløsning

I løpet av turen, som var cirka 2200 kilometer lang til sammen, ble det tatt over 40 000 bilder, og etter en lengre redigeringsprosess ble disse satt sammen til en spektakulær timelapse-video i 4K-oppløsning med en lengde på 3 minutter.

– Hele prosjektet var å utforske det mystiske ved den norske natur, noe jeg har savnet siden jeg flyttet til England for 5 år siden. Det var en helt utrolig reise gjennom risikoer og spenning hvor vi opplevde et magisk Norge, skriver Tomaszewicz i en e-post til Akam.

Fotografen har skrevet en blogg som inneholder flere detaljer om den lange fotoreisen, og der finner du også en rekke stillbilder fra ferden. Timelapse-videoen har fått navnet «Himmel - The Norwegian Skyline» og kan ses under.

Her er en annen 4K-timelapse: Denne er laget i Lord of the Rings-omgivelsene »

annonse