Til hovedinnhold

Dette er verdens første mobiltelefon med nummerskive

Men om den er nyttig er en annen sak.

Med så mange aktive hobbybygger som finnes rundt omkring begynner det formodentlig å bli vanskelig å komme på helt originale konsepter, men nå har det kommet en idé som trolig er verdens første i sitt slag. En hjemmebygger har nemlig laget en mobil med nummerskive.

Som The Verge melder er det YouTube-brukeren Mr. Volt som viser frem den unike prototypen i en nylig opplastet video.

Adafruit-teknologi

Produktet er riktignok verken særlig praktisk eller estetisk innbydende, men kan potensielt ha interesse som et «proof of concept» for andre hjemmebyggere med hang til det eksperimentelle.

Baksiden er laget av tre og har et vindu som lar deg se mekanikken på innsiden.

Mobiltelefonen, som altså er fullt ut fungerende, er bygget rundt en mekanisk nummerskive-mekanisme fra en telefon av den gamle typen. Utover dette inneholder produktet en mini-PC fra Adafruit, en liten OLED-skjerm på 96 x 64 piksler og et LiPo-batteri på 2000 mAh.

3D-skrevet innpakning

En høyttaler med en effekt på 1 watt er også skrudd inn i boksen, som for øvrig består av en kombinasjon av 3D-skrevet ABS-plast og generøse mengder aluminium. Ellers bruker den altså en fysisk nummerskive til å ringe med, og skiven kan også brukes til å sende meldinger, som riktignok er en noe treg prosess.

Det er uvisst hvor mye telefonen veier, men den ser ikke videre lett ut, og trolig vil du heller ikke i stand til å putte den i lommen. Om du likevel er interessert i å studere innretningen nærmere kan du sjekke ut videoen under.

Dette hjemmesnekrede prosjektet er også verdt en titt: Denne dronen ligner på en UFO »

annonse