Nyhet

Internet Explorer 9 er klar

Microsoft Internet Explorer 9.0 er nå endelig klar for nedlasting. Blant nyhetene er mer minimalistisk grensesnitt, og støtte for maskinvareakselerasjon skal gjøre nettleseren raskere enn forgjengeren.

Navigasjonskontrollene i IE9 er blitt forenklet. Tilbakeknappen er større, adresselinjen og søkeboksen er kombinert i én ny adresselinje, og de mange menyene fra tidligere versjoner av IE er samlet i én meny. Det er også mulig å søke direkte i adressevinduet.

Enkelte nettsider kan festes på oppgavelinjen nederst i Windows, slik at tilgangen blir raskere og enklere, det vil si uten å måtte åpne IE først.

IE9 har fått bedre fanefunksjon. Faner kan omorganiseres, og kan også løsrives fra nettleseren, det vil si dras ut på skrivebordet, slik at nettsiden vises i et eget vindu. IE9 har fått en ny «Ny fane»-side. Her får brukeren rask tilgang til nettsider som vedkommende besøker mest.

IE9 er på flere måter blitt sikrere. Nettleseren har fått sporingsbeskyttelse, og ActiveX-filtrering for å sikre informasjon og personvern. Sporingsbeskyttelse kan brukes til å begrense kommunikasjon med enkelte nettsider.

IE9 skal ifølge Microsoft ha bedre støtte for webstandarder. Det gjelder både HTML5, SVG, CSS3 og DOM.

Last ned

Du finner mer informasjon og nedlastingslenke på beautyoftheweb.com, eller på microsoft.com. For ordens skyld, IE9 støtter ikke Windows XP.

(Kilder: Microsoft, Cnet)

Les også
Internet Explorer 10 vil ikke støtte Flash
Les også
Google lover raskere surfeopplevelse
Les også
Nettlesere
Les også
Derfor blir Firefox treigere
Les også
Firefox for Android er ute av hiet
Les også
Firefox 4.0 er klar
Les også
Facebook-nettleseren er her
Les også
Chrome 10 er klar
Les også
Vil bli kvitt Internet Explorer 6
Les også
Her er Operas nye nettlesere
annonse