Tek.no

Nyhet

Dette er nytt i Android 3.1

11 Mai 2011 14:41

Android 3.1 er i likhet med 3.0 optimalisert for bruk på nettbrett. I så måte er 3.1 en naturlig evolusjon, snarere enn en revolusjon. Men noen av de nye mulighetene vil sikkert glede mange utviklere.

Grensesnitt

Brukergrensesnittet skal være mer intuitivt enn før, men raskere og bedre veksling mellom applikasjoner. Det er gjort endringer i tekst, farger og plassering av elementer, angivelig for at du lettere skal forstå hvordan produktene kan brukes. Trykker du på hjem-tasten kommer du til den av de fem startskjermene du sist brukte. Du får også en bedre oversikt over hvor mye lagringsplass du har brukt på ulike elementer.

USB-enheter

Mer spennende er det likevel at Google har åpnet for enklere bruk av USB-tilbehør. Kobler du til en mus eller et tastatur, så kan du bruke det med nettbrettet. Finnes ikke driveren fra før, kan nettbrettet med Android 3.1 lese produsentens URL fra USB-enheten og hente driverne eller applikasjonene som trengs.

Hvilke enheter du vil kunne koble til er i tillegg avhengig av hvilke muligheter den enkelte produsent åpner for. Blant enheter Google vil slippe til, er mus, tastatur, kamera, spillkontroller, minnekortlesere og dokk-enheter.

Listen over nylig brukte applikasjoner er utvidet, miniprogrammene du kjører på startskjermen (widgets) kan skaleres, og det er kommet bedre støtte i applikasjonene for tilleggsutstyr som spillkontroller og musepekere.

I Android 3.1 er det også MTP API, for tilkobling av kamera og annet PTP-tilbehør (Picture Transfer Protocol). I tillegg er det tilgang til den innebygde RTP-en (Real-time Transport Prrotocol). Denne API-en gjør at utviklere enklere kan skrive applikasjoner som utnytter VoIP, konferansetjenester og mediestrømmer over ulike tilgjengelige nettverk.

Optimalisert ytelse

Bedre mellomlagring skal gi raskere regnefunksjon og mindre forsinkelser ved nedlasting av data. Det kommer også nye grafikkfunksjoner (setHasAlpha) som gir bedre ytelse ved applikasjoner som bruker ARGB_8888-bitmaps, skriver Android Developers.

Les også
Slik gjør du Android-mobilen til din egen
Les også
Motorola Xoom
Les også
Samsung Galaxy S II
Les også
Android går forbi iPhone
Les også
SNIKTITT: Samsung Galaxy Tab 10.1
annonse

Les også