Til hovedinnhold

Disse 10 mobilene solgte best i mars

At Apples iPhone-modeller selger usedvanlig godt her til lands var kanskje ingen hemmelighet. Nå har NetCom offentliggjort hvilke mobiler de har solgt mest av i mars, og det gir oss et inntrykk av hvor bra iPhone-modellene gjør det.

iPhone 4 topper NetComs salgslister, men mer overraskende er det kanskje at forrige modell, iPhone 3GS stadig er midt på topp ti. På en femteplass selger den faktisk bedre enn modeller som Nokia N8 og Samsung Galaxy S.

Nytt merke i topplisten

Også nykomlingen på det norske mobilmarkedet, ZTE, har kommet inn på lista med modellen Blade. Dette er en billig Android-telefon som fikk absolutt toppscore i vår test.

- ZTE Blade snker nok terskelen for å kjøpe en smarttelefon for nye kundegrupper, og det er med på å forklare hvorfor denne Android-telefonen har blitt så populær, forteller Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom.

Langt de fleste telefonene NetCom solgte i mars var smarttelefoner. Kun en av ti var utstyrt med enkle menysystemer uten muligheter for å kjøre apps.

NetComs mest solgte telefoner i mars

 1. Apple iPhone 4
 2. HTC Desire
 3. Sony Ericsson X10 Mini Pro
 4. HTC Desire HD
 5. Apple iPhone 3GS
 6. Sony Ericsson X8
 7. ZTE Blade
 8. Nokia N8
 9. Samsung Galaxy S
 10. Nokia C7

Vanlige taster er ikke smart

I pressemeldingen definerer også NetCom hva de oppfatter som en smarttelefon. Det dreier seg om en avansert mobiltelefon "i grenselandet mellom mobiltelefon og datamaskin." Den skal drives av et operativsystem som tillater brukeren å installere apps og avanserte programmer på telefonen.

Der NetComs definisjon av en smarttelefon muligens skiller seg noe fra folk flests oppfatning, er når det kommer til betjeningen. NetComs definisjon omfatter nemlig kun telefoner med fulltastatur eller trykk-/berøringsskjerm.

Det innebærer at for eksempel Nokias Symbian-modeller med vanlig tastatur, så som C5 eller E52 ikke passer NetComs definisjon av smarttelefoner.

Operativsystem

Alle smarttelefoner drives av et operativsystem som er åpent for installering av applikasjoner som kan fungere mer eller mindre som telefonens egne funksjoner.

I pressemeldingen offentliggjør også NetCom hvilke tre operativsystemer som dominerte i telefonene som ble solgt i mars.

 1. iOS (Apple)
 2. Android (Google)
 3. Symbian (Nokia)

At iOS og Android topper statistikken var kanskje ikke noen overraskelse. NetComs kunder er imidlertid svært glade i Apples produkter. Analysebyrået IDC anslo i en nylig rapport at Android på verdensbasis ville ha en markedsandel på 39,5 prosent i hele 2011 - med iOS helt nede på 15,7 prosent.

Dermed viser altså NetComs tall en litt annerledes trend enn det som forventes på verdensbasis. Her forventer man nemlig at Android ved årets slutt ikke bare vil gå såvidt forbi iOS i salgstallene, men selge nesten tre ganger så bra.

Se IDCs liste over operativsystemenes markedsandeler her

Les også
LG Optimus 3D: 3D-mobilen er her
Les også
Hipp hurra for mai-mobilene
Les også
Nå vil folk ha Android-telefon
Les også
HTC Incredible S
Les også
Disse mobilene stråler mest
Les også
De heftigste supermobilene
Les også
TEST: iRis DAB-deksel til iPhone 4
Les også
Mobilskolen del 1
Les også
SNIKTITT: Samsung Galaxy S II
Les også
Se Sony Ericssons nye Mini-mobil
Les også
Fem fete fotoapps til iPhone
Les også
Sony Ericsson Xperia Arc
Les også
Sony Ericsson Xperia Play 
Les også
Samsung Wave II
Les også
Her er aprilmobilene
Les også
Samsung Omnia 7 - En knallbra telefon
Les også
Samsung Galaxy 551 - Svikter der det virkelig gjelder
Les også
LG Optimus 2X - Råest på markedet
Les også
Huawei Titan U8800: Denne mobilen er et røverkjøp
annonse