Til hovedinnhold

Denne satelitten skal sende 3D-TV

Telenor ruster opp for å sende TV-signaler i HD og 3D

Slik vil THOR7 se ut i bane rundt jorda. Foto: Illustrasjon Telenor.no

Det stadige større behovet for TV-signaler gjør at den norske telegiganten ønsker å skyte opp en ny satelitt. Ifølge Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) vil oppskytingen av satelitten finne sted i slutten av 2013 fra Guyana Space Centre i Fransk Guyana, Sør-Amerika. Satelitten heter THOR 7 og hovedmålet med oppskytingen vil være å styrke TV-signalene i øst og sentraleuropa.

– Det er fortsatt stor etterspørsel etter satellittkapasitet, og THOR7 vil også gjøre oss bedre rustet til å kunne distribuere HDTV og 3D, som begge krever større kapasitet. Det er åpenbart at satellitt også i framtiden vil spille en viktig rolle både som distributør av innhold og være en pådriver i den digitale revolusjonen, sier administrerende direktør Cato Halsaa til .Teknisk ukeblad

Selskapet Arianespace ble valgt som partner for oppskytingen av THOR7. Fra før av har Arianespace vært med på oppskytningen av TSBcs siste satelitt THOR6. THOR 7 vil dekke Nordsjøen, kysten utenfor Norge, Rødehavet, Østersjøen, den persiske gulf og Middelhavet, melder Teknisk ukeblad. THOR 7 vil bli skutt opp med en Ariane 5 bærerakett til geostasjonær overføringsbane og posisjonen 1° vest.

annonse