Tek.no

Nyhet

Lyssterk Leica for mFT

13 Juni 2011 07:00

Panasonic har lenge samarbeidet med Leica, og da fotopressen var samlet i Roma for lanseringen av GF3 så de sitt snitt til å slippe et lysterkt objektiv for mFT, nemlig Leica DG Summilux 25mm/F1.4 ASPH.

Som navnet antyder blir objektivet av den lyssterke sorten, og vil få et utsnitt som vil tilsvare 50mm brennvidde på et fullformatkamera, vel og merke med sideforhold på 4:3 og ikke 3:2 som fullformatkameraer har. Det sier seg selv at Leica-optikk med blender f/1.4 ikke er et pannekakeobjektiv, så dette er ikke det mest lommevennlige objektivet til mFT-systemet, men det er heller ikke avskrekkende stort for de som ikke har ekstreme størrelseskrav. det skal få en vekt på rundt 200 gram, og være like under 55 mm langt. Diameteren blir 63 mm, og det vil ta skrufiltre på 46 mm diameter.

Den optiske konstruksjonen er 9 elementer i 7 grupper, og de to bakerste linseelementene er asfæriske, mens frontelementet er av UHR-typen (Ultra High Refractive index). Største blender blir som nevnt f/1.4, mens minste blir f/16. Blenderen får 7 avrundede lameller og nærgrensen blir på fine 30 cm, noe som gir en forstørrelse på maksimalt 0,11x.

For å gi best mulig bildekvalitet vil objektivet få Leicas Nano Surface Coating. Norsk pris og tilgjengelighet har vi enda ikke fått, offisielt, men i Roma ble det i korridorene hvisket noe om under NOK 4000, noe vi synes høres riktig så hyggelig ut.

Les også vår sniktitt på Leica DG Summilux 25mm/F1.4 ASPH.

annonse

Les også