Tek.no

Nyhet

Xbox 360 med DivX-støtte

Ole Morten Knudsen
13 Nov 2007 15:00

DivX ble i utgangspunktet lansert som DVD-plater med innebygd makuleringsdato.
Dette prosjektet ble mislykket.
Senere har det fått sin plass som hovedformat for video lastet ned fra nett.
Les også:
Nå kan du fjernstyre din PS3.
Foreldreknapp på Xbox-en.
Prøv ut Windows Home Server.

Forhandlinger pågår
De fleste DVD-spillere leveres i dag med støtte for DivX. For mange videoentusiaster er dette prekært da det er dette hovedformatet de selv bruker for komprimering av film. Xbox-eiere kan derimot ikke ta del i denne gleden. Det er det muligheter for at endres nå.
Ifølge Ars Technica sa nemlig DivX-sjef, Kevin Hell, på et møte med investorer, at Microsoft sitt Media Center Extenders med støtte for DivX ,vil bli lansert på Xbox 360. Han påpekte like etter at disse planene ikke var ferdig utformet, men at de er i forhandlinger med Microsoft for å få til dette.
Microsoft har tidligere uttalt til Ars Technica at støtte for DivX til Xbox ikke er noen prioritet. Nå ser det endelig ut til at Microsoft også åpner øynene for dette formatet.

Dominerende videoformat

DivX-formatet har fått et rykte som piratenes favoritt, men også de fleste legale videoer som lastes ned fra nett blir kodet i dette formatet. Dette er fordi filmene kan komprimeres bedre, samtidig som kvaliteten opprettholdes.

På tross av utviklingen av nye og muligens bedre komprimeringsmetoder er det fortsatt DivX som dominerer når det gjelder nedlastning av film.

For Xbox-eiere betyr dette at de nå kan få en enda mer funksjonell spillkonsoll.

annonse