Til hovedinnhold

Nå blir Intel-mobilene enda kraftigere

Intel viser neste generasjon Atom-mobilbrikker om tre uker.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Brikkeprodusenten Intel har jobbet lenge og hardt for å komme inn på mobilmarkedet. I fjor kom endelig de første telefonene med «Intel inside» i butikk, men satsingen har blitt forsinket, og konkurrentene hadde for lengst rukket å dra forbi. Allerede nå er Intel klare til å vise neste generasjon.

I en pressemelding melder Intel at de vil vise frem sin nyeste teknologi og Android-baserte enheter på messen Mobile World Congress om tre uker. En mobil systembrikke med to prosessorkjerner vil også bli vist frem. Denne omtaler selskapet som "dual core, dual graphics platform".

Les også: Slik er verdens første Intel-mobil - Lenovo K800

Flere grafikkjerner?

Hva som ligger i "dual graphics", eller dobbel grafikkløsning, vet vi ikke helt ennå. Det kan være snakk om flere kjerner, eller det kan dreie seg om en helt ny grafikkløsning vi ikke har sett før.

En ny systembrikke laget for rimeligere mobiler skal også bli vist frem. Z2420, med kodenavnet Lexington, er en brikke som først og fremst er siktet mot de store vekstmarkedene. Visepresident for Intels mobildivisjon, Mike Bell, pekte tidligere i år ut store deler av Asia, så vel som sør-amerika og Afrika som satsingsområder.

Viktige vekstmarkeder

Akkurat vekstmarkedene er en viktig del av Intels strategi for tiden. I 2012 så vi at de første Intel-telefonene dukket opp i nettopp India og Kina, og det er etter alt å dømme en strategi Intel vil dyrke videre. Konkurrenter som Samsung og Qualcomm har så langt satset sterkt på Europa og nord-amerika, med kraftige systembrikker i svært påkostede telefoner og nettbrett. Dermed kan de andre markedene være lettere å vinne for Intel.

Intel behøver å vinne terreng innen mobilsektoren, for å demme opp for en mulig nedgang i salg av vanlige PC-er.

Vi er som vanlig til stede på Mobile World Congress i Barcelona, der vi kommer til å dekke nylanseringer fra Intel og de andre aktørene på mobilmarkedet.

Les testen av ZTE Grand X In med hjerne fra Intel

(Kilde: techcrunch.com)

Mer om
annonse