Til hovedinnhold
NyhetNy søker fra Olympus

Olympus lanserer VF-3

Ny elektronisk søker til deres mFT-kameraer.

Helt siden Olympus E-P2 ble sluppet, har de kunnet tilby en elektronisk søker som settes i blitsskoen og kobles da direkte til kameraet. På mange måter har den søkeren, som bærer navnet VF-2, vært svært bra, men ikke på alle, og nå har Olympus gitt oss et nytt alternativ. Si hei til VF-3:

Den nye søkeren skal visstnok være mindre enn forgjengeren, som i følge våre kilder fremdeles skal forbli i salg, og vil også ha lavere oppløsning. VF-3 får 920 000 bildepunkter, mens VF-2 har 1 440 000. VF-3 blir to gram lettere enn VF-2, og begge to vil ha 100% søkerdekning. VF-2 har imidlertid en søkerforstørrelse på 1,5x, mens VF-3 får "bare" 0,97x. Begge søkerne er hengslet i fronten slik at de kan vippes opp til maksimalt 90 grader.

Der VF-3 er en forbedring over VF-2 er imidlertid at den er utstyrt med en bryter som låser den fast i kameraets blitssko. Dette har vært et stort savn for alle oss som har brukt VF-2 og funnet den i bunnen av kamerabagen eller nærmeste søklepytt, fordi den satt løst på kameraet.

Vi har i skrivende stund ikke fått noen informasjon fra Olympus om verken pris eller tilgjengelighet i Norge.

Mer om
annonse