Til hovedinnhold

– Microsoft planlegger 7-tommers nettbrett

Ny serie med Surface-brett skal være under utvikling.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Microsoft holder på å utvikle en ny serie med Surface-nettbrett, inkludert en 7-tommersversjon som det vil bli startet masseproduksjon av senere i år. Det er Wall Street Journal som skriver dette.

Avisen har snakket med kilder som skal ha kjennskap til Microsofts planer. En av kildene forteller til Wall Street Journal at 7-tommers nettbrett tidligere ikke har vært en del av Microsofts strategi. Populariteten til mininettbrett som Google Nexus 7 og Apple iPad mini skal imidlertid ha fått ledelsen til å innse at de også trenger et produktalternativ i denne kategorien.

Om det er snakk om et nettbrett med Windows 8 for x86-prosessorer eller Windows RT for de mer strømgjerrige ARM-baserte prosessorene, er uklart.

Microsoft har ikke villet kommentere ryktene overfor Wall Street Journal, men har tidligere sagt offentlig at forbrukerne ønsker et større spenn av nettbrett i ulike prisklasser – også i den rimeligere enden av skalaen.

Endret maskinvarekrav

Microsoft gjorde ifølge ZDNet.com nylig mindre endringer i maskinvarekravene til Windows-nettbrett, som vil tillate nettbrett med en oppløsning på 1024 x 768 punkter – en oppløsning som egner seg for nettbrett i 7-8-tommersklassen.

Kravet til produsentene inntil nylig var at nettbrettene skulle ha en minimum oppløsning på 1366 x 768 punkter, selv om selve operativsystemet støttet lavere oppløsninger.

Halvparten av nettbrettene som ble levert i fjerde kvartal 2012 hadde skjermer mindre enn 8 tommer, ifølge tall fra IDC.

Les også vår test av Microsoft Surface RT-nettbrettet her

(Kilder: Wall Street Journal, ZDNet.com)

annonse