Til hovedinnhold

Ukens spillanmeldelser

Når helgeroen har lagt seg er det tid for å legge bort jobb og stress og heller tre inn i spillverdenen. Her finner du alltid spennende eventyr å leve deg inn i eller nye ferdigheter å konkurrere med.
Da passer det fint å ta en titt på hva ukens spillanmeldelser har å by på. Bli med til Paris før første verdenskrig eller prøv deg med vanedannende motorsykkelcross.
Spillanmeldelsene er hentet fra vår søsterpublikasjon Gamer.no.

Mata Hari

Plattform: PC
Karakter: 7/10

Mata Hari er vakker, verdenskjent og intelligent. Spørsmålet er om hun er den perfekte spion. Det lar de erfarne spilldesignerne Hal Barwood og Noah Falstein deg finne ut av i eventyrspillet Mata Hari.

Her tas vi med til Paris anno 1905 under la belle Époque, en optimistisk tid preget av teknologiske og sosiale fremskritt i Europa. Samtidig er det dystre skyer i horisonten, kontinentet beveger seg mot en av tidenes mest grusomme kriger.

Mata Hari er en spillhistorie fra virkeligheten, i hvert fall levde spillkarakteren Margaretha Geertruida Zelle, bedre kjent som Mata Hari, i disse tider, og hun fikk sitt gjennombrudd som eksotisk danserinne i 1905. Hun knyttet bånd til mange av de øverste samfunnlagene i Europa og hadde forhold til mange av kontinentets militære ledere. 


Da første verdenskrig brøt ut hevdet mange at hun benyttet kontaktnettet sitt til spionasjevirksomhet. Hun skal også ha innrømmet å jobbe for den franske etterretningen, men ble i 1917 arrestert av franske myndigheter og anklaget for å være tysk spion. Hun ble så dømt til døden og henrettet ved skyting.
Selv om historien og settingen er interessant, mangler nok spillet litt av spenningen og mystikken en forventer når temaet er internasjonal spionasje. Samtidig er det moro å leke spion og for en gangs skyld ikke legge igjen dusinvis av døde fiender i fotsporene sine.
Spillet bruker todimensjonale bakgrunner med tredimensjonale figurer på, og brukegrensesnittet er litt uvanlig. Både ting, ideer og samtaleemner puttes i samme bås nederst på skjermen. Omgivelsene er svært detaljerte og scenene stemningsfulle. I tillegg virker den velproduserte musikken også veldig autentisk.
Mata Hari fremstår som et solid eventyrspill med mange gode aspekter, samtidig som en til tider litt uangesjerende historie kan gjøre det vanskelig å holde på oppmerksomheten. De fleste gåtene i spillet er uansett interessant og morsomme å løse, og Mata Hari beviser at produsentene fortsatt er i stand til å lage spennende eventyrspill.

Les hele anmeldelsen på Gamer. no.

Trials HD

Plattform: XBox 360
Karakter: 9/10

Trials HD skal by på spillunderholdning av både enkleste og beste sort. Det er et motorsykkelspill der du ser motorsyklisten fra siden, og målet er å navigere deg gjennom over femti ulike baner.

Selv om gameplayet er i 2D, er det ikke så simpelt som det høres ut. Det er faktisk et av de beste spillene testeren har spilt på sin 360. Det har også mye til felles med et plattformspill, og fokuset er på balansekunst og taktisk bruk av gasspedalen.


Nøkkelen til spillets suksess ligger i de nøyaktige og følsomme kontrollene, og banevariasjonen imponerer. Vanskelighetsgraden er høy, så du må regne med å bruke en god stund før du lærer deg å manøvrere motorsykkelen skikkelig. Deretter har du flere vanskelighetsnivå å venne deg til, der "" nok vil være mer enn nok for de fleste. "Extreme" må bli for svært spesielt interesserte.
Trials HD har ikke flerspiller, men du kan konkurrere med andre indirekte via de nettbaserte topplistene. Du får også mulighet til å virkelig teste ut fantasien din med det innebygde banebygger-verktøyet. Dette virker imidlertid litt komplisert i bruk, og du kan bare dele banene du lager med de du har på vennelisten din.
Spillet leverer også en noe mer balansert opplevelse enn på PC-versjonen Trials 2 Second Edition. Grafikk og lyd holder også et skyhøyt nivå, og sørger for at spillet er et av de lekreste du finner på Xbox Live Arcade-tjenesten.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

På Gamer.no får du også kontinuerlig oppdaterte spillnyheter og flere nye anmeldelser hver uke.

Mer om
annonse