Tek.no

Nyhet

Kan den banke iPod Touch?

29 Jan 2011 09:30Først publisert 20 Sept 2010 10:16
annonse

Apples iPod Touch har lenge regjert tronen for mediespillere med berøringsskjerm – men nå kommer Philips med en konkurrent i sin nye MP4-spiller; GoGear Connect, med operativsystemet Android. 
Android
Den nye mediespilleren kjører Android, og via Android Market kan du laste ned applikasjoner direkte på spilleren fra et trådløst nettverk. Du kan kjøre flere applikasjoner samtidig, slik at du for eksempel kan høre på musikk mens du surfer på nett.
Spilleren har Google Maps installert slik at du kan finne frem på hjelp av GPS. Det medfølger også egen programvare, Philips Songbird, til å overføre musikk fra PC-en.


3,2-tommers skjerm
Den nye modellen har en 3,2-tommer stor berøringsskjerm med en oppløsning på 480 x 320 piksler. GoGear Connect støtter de fleste lydformater, deriblant MP3, WAV, WMA, ACC, Ogg Vorbis, FLAC og APE. De to sistnevnte gir deg den beste lydkvaliteten, men tar tilgjengjeld mer plass fordi filene ikke er like komprimert som for eksempel MP3.
Philips sin nye Android-baserte modell kan også spille av filmer i forskjellige format. Eksempelvis støtter den MPEG4-filmer i 720 x 480 punkters oppløsning med 30 bilder per sekund. Modellen har en USB-tilkobling som du bruker til både til å koble enheten mot PC-en, samt å lade opp batteriet. Batteritiden på GoGear Connect er oppgitt til 25 timer ved avspilling av musikk, mens den holder 5 timer når du ser på film.
GoGear Connect har et innebygget kamera som tar stillbilder med to megapikslers oppløsning, samt kan filme i VGA-kvalitet. Spilleren har både Bluetooth og RDS-radio, der du kan forhåndslagre inntil 20 radiokanaler.
Spilleren leveres med 16 GB minne og kommer på det norske markedet i løpet av november. Den anbefalte utsalgsprisen er 2 499 kroner.
Les også vår test av Apples nyeste iPod Touch.

annonse

Les også