- Dette er helt sykt!

Teknofil.no er i gang med å teste Panasonic VT20, en av de første 3D-TV-ene som blir å finne på det norske markedet. Utstyrt med lekre 3D-briller lot vi fem medarbeidere her på huset bli med ned i testlab-en for å høste noen førsteinntrykk.

- Det er helt sykt å se på, utbryter Thomas Bergli, selger i MyAd, kort tid etter at vi har snurret i gang den første demo-snutten i 3D.

Delte meninger
3D-film på kino er én ting, men de nærmeste årene vil det også bli relativt normalt å ha en 3D-TV hjemme i stua . De fleste av disse TV-ene, deriblant Panasonic VT20, viser både 2D og 3D, slik at du for eksempel kan se nyheter og serier "som før" og skru over til 3D når du vil se film eller spille konsollspill.
Vi viser frem noen korte demofilmer med naturomgivelser før vi setter på Ice Age 3 i 3D.

- Jeg synes 3D var kulere på kino, sier markedskoordinator Lizette Lindmark i Mediehuset Digital, før hun erkjenner: - Tegnefilm i 3D var litt bedre.

Demoplaten viser nå et bilspill.

- Det her var faktisk kult da, sier ansvarlig redaktør Marte Ottemo i Teknofil.no/Mobilen.no.

Men redaktør i Gamer.no, Tor Steinar Tangedal, er ikke like begeistret:

- Jeg merket ikke 3D-effekten så godt i det korte klippet fra bilspillet. Man blir litt sliten av at noen ting er ute av fokus, sier han.

Les også: Skal du kjøpe 3D-TV?

Trill terningen på 3D-TV

Vi ba våre forsøkskaniner gi et terningkast på hvor interessant de synes 3D-TV virker.

- Det gir mest 3D-effekt når det er tydelige objekter som definerer forgrunn og bakgrunn i bildet. Litt kjipt å ha på brillene - man koser seg ikke, man kan ikke lene seg tilbake og slappe av. Jeg spiller en del og det er sikkert ikke alt som egner seg i 3D. Det avhenger helt av spillets natur, sier Gamer.no-redaktør Tangedal.

Terningkast: 4+

- Jeg synes ikke det er verdt det. Får litt vondt i øynene, blir litt sliten. Tegnefilm var bedre enn naturbilder, oppsummerer Lizette Lindmark, som også påpeker at det ser teit ut at alle skal sitte med 3D-briller i stua.

Terningkast: 3

- Utrolig morsomme effekter, og man blir litt imponert første gang man ser det. Ting som stod i ro ble veldig bra, men litt uskarpt i bevegelse. Merker i etterkant at du blir litt sliten i hodet. Jeg vil nok gi terningkast 5 til teknologien, men personlig lander jeg på en 3-er, sier Marte Ottemo.

Terningkast: 5 / 3

- Jeg vil si at det er fantastisk, men hvis ikke funksjonen for å skru av 3D var der ville jeg ikke hatt en sånn TV. Samtidig ville jeg ikke nå kjøpt en ny TV uten 3D. Bildet er helt sykt! sier Thomas Bergli.

Terningkast: 5

Test av Panasonic PV20 3D-TV kommer på Teknofil.no i løpet av de nærmeste dagene. Før du vurderer en 3D-TV bør du imidlertid være klar over at en av ti nordmenn ikke kan se 3D.

Les også
Førsteinntrykk: 3D på PlayStation 3
Les også
Nå kommer 3D-TVene
Les også
Én av ti nordmenn kan ikke se 3D
Les også
Nå kommer 3D til Playstation
Mer om
annonse