Til hovedinnhold

- iPhone 5 får ny fasong

Apples populære iPhone tok markedet med storm i 2007 og har vært en trendsetter siden den gang. I dag er situasjonen en litt annen.

Riktignok ble også iPhone 4 godt mottatt, men denne måtte tåle mer kritikk enn sine forgjengere, i hovedsak på grunn av problemer med antennesignalet. Samtidig har Android-plattformen vokst seg så stor at den puster iPhone i nakken.

Den økte konkurransen skal i følge anerkjente Wall Street Journal være årsaken til at Apple nå utvider til flere iPhone-modeller.

I gang med to nye
Avisen skriver at Apple allerede er i gang med to nye modeller.
Den ene modellen er en identisk kopi av iPhone 4 som bruker det amerikanske CDMA-nettet i stedet for GSM. Denne er beregnet for å brukes hos den amerikanske operatøren Verizon. CDMA-teknologien brukes også her i Norge av Ice.net, men deres nett er kun beregnet som datanett for mobilt bredbånd.

Den andre, og mer spennende modellen er 5. generasjons iPhone. Alt vi får vite er at den vil ha en annerledes form og fasong enn de telefonene vi har sett til nå.

Kilden til Wall Street Journal er en ikke navngitt person som skal ha fått innsyn i selskapets planer.

iPhone Nano likevel?
Det profilerte nettstedet AppleInsider har også gått ut med opplysninger om at Apple vil utvide iPhone-sortimentet sitt. Deres kilde er Shaw Wu i Kaufman Brothers, som driver med finansrådgivning. Han har sjekket med Apples asiatiske leverandører og kommet frem til at selskapet jobber med flere iPhone-størrelser. Både større og mindre berøringsskjermer står på planen, og de kan fort bli lansert allerede i første kvartal 2011.

- Våre kilder tror at dette trolig representerer nye "high-end" og "low-end" iPhone-modeller som vil komplimentere dagens iPhone 4. En mulighet er at det blir en "mini" eller "nano"-utgave av iPhone, med en klassisk form og som utnytter teknologien vi har sett i den nye iPod Nano, skrev Wu i et brev til investorer.
Wu nevner også at de nye iPhone-modellene vil bli tilgjengelig hos andre operatører enn AT&T i USA, og nevner Verizon som en sannsynlig kandidat.

Han hevder at tiden nå er inne for Apple å gjøre det samme som de gjorde med iPod, nemlig å introdusere modeller i alle prisklasser. Dette har nemlig gitt dem en klar dominans i markedet for MP3-spillere.

Rykter om nye iPhone-modeller dukker stadig opp, men vi vil anbefale å ta det hele med en klype salt. Til nå har Apple hatt for vane å lansere kun én modell, og den har alltid blitt lansert i juni.

Les test av Apple iPhone 4

Mer om
annonse