Nyhet

Apple innrømmer at de ikke er virus-immune

Endrer bombastisk erklæring i det skjulte.

Fram til for et par dager siden har Apple hevded på nettsidene sine at Macene deres er immune mot PC-virus som ellers rammer Windows-maskiner. Nå har de endret teksten i det skjulte, og lover bare at operativsystemet deres er «bygget for å være sikkert». Akkurat hvor sikkert det er, blir det ikke sagt så mye om.

Ingen overraskelse

Her ser du hele forskjellen.Foto: Apple.com

At Apples operativsystem er mottagelig for virus og ondsinnet programvare har vi visst i lang tid, og etter Flashback-trojaneneren infiserte 600 000 Macer verden over var det liten tvil om at Apples virusfrie fasade for lengst var knust.

Dette skrev blant annet Eugene Kaspersky om i en kommentar her på Hardware.no, hvor han kritiserte Apples misvisende reklamer.

Men selv om selskapet har fått kritikk fra mange hold angående holdningen og diskusjonen rundt Mac-spesifikke virusproblemer, er det først nå Apple ser ut til å adressere problemet på nettsidene sine.

Fra å si rett ut at «Macer ikke får virus», har de nå gått for det langt mer spiselige «Macer er bygget for å være sikre».

Lover bedre sikkerhet i Mountain Lion

Når det er sagt har Apple lagt inn flere sikkerhetsfunksjoner i deres kommende operativsystem, Mountain Lion. En av funksjonene heter Gatekeeper, som skal enkelt la brukeren ha kontroll over hva som blir installert på datamaskinen, og hvor det blir installert fra. På det høyeste sikkerhetsnivået vil bare applikasjoner fra App Store kunne installeres.

Les også: Slik blir OS X Mountain Lion

(Kilde: Sophos)

Les også
– Apple må skjerpe seg
Les også
– Apple står overfor et sikkerhetsmareritt
Les også
Nå er Java-hullet tettet
Les også
600 000 Macer er infisert med trojaner
annonse