Tek.no

Nyhet

Er du avhengig av iPhonen din?

Denne appen kan redde deg.

Shutterstock 174989972/Moment/Kevin Holesh
30 Juni 2014 09:09

Det er nok flere som kan skrive under på at de nærmest er avhengige av telefonen sin, og at tanken på å være uten den er ganske grusom. Hvis du er iPhone-bruker er imidlertid hjelpen endelig her: appen Moment skal kurere deg for avhengigheten!

Loggfører minutt for minutt

Minuttene føres nøye statistikk over.Foto: Moment/Kevin Holesh

Idéen bak Moment er enkel: dersom du ikke selv greier å begrense telefonbruken din, la en app gjøre det for deg. Det var iallefall tanken til mannen bak, Kevin Holesh, som selv sier at han nå bruker 40 minutter hver dag på telefonen, i motsetning til de tidligere 75 minuttene han pleide å bruke.

Moment klarer denne bragden ved å rett og slett regulere bruken din kraftig og gi deg tilbakemeldinger og varsler når bruken blir for høy. Hva «for høy» betyr regulerer du selv inne i appen, der du kan sette et visst antall minutter til rådighet hver dag. Om du overstiger dette vil ikke appen slutte å plage deg med varsler før du eventuelt gir deg eller avinnstallerer den.

Appen er mer eller mindre stilren og i iOS 7-ånd, med tynne hårstreker, enkelt, lett design og rene fargeflater. Det gjenkjennelige designet i menyene burde også gjøre det også lett å stille inn appen for de fleste iOS-brukere. For øvrig skal det også være mulig å se hvor du har forbrukt minuttene dine på et kart. Nyttig? Tja. Interessant? Kanskje en smule.

Kun til iOS

Appen finnes som nevnt kun til iOS på det nåværende tidspunkt, og det er dermed ikke sagt at det bare er iPhone-brukere som kan bli avhengige. Android-brukere kan imidlertid teste ut Menthal, som også jobber for å gjøre deg mindre avhengig av smarttelefonen din.

Et par flere skjermbilder fra appen kan for øvrig sees nederst i saken!

Avhengigheten er kanskje ikke bare et problem:
– Smarttelefonen gjør deg mer sosial »

(Kilde: Moment, Phonearena)

annonse

Les også